Pek çok kişi, mercimek çorbasını sadece lezzetli bulur, ancak zerdeçal eklenmesiyle bu çorba, sağlık deposuna dönüşüyor. Zerdeçalın antioksidan ve antiinflamatuar özellikleri sayesinde, bu çorba bağışıklık sistemini güçlendirirken aynı zamanda sizi hastalıklardan koruyor.

Türk sofralarının vazgeçilmez yemeği mercimek çorbasına küçük bir dokunuşla büyük bir fark yaratın. Zerdeçal, bu lezzetli çorbanın sağlık açısından faydalarını artırırken, tadına da yeni bir boyut kazandırıyor. İşte sağlık ve lezzeti bir araya getiren mercimek çorbası tarifi!

Mercimek çorbasına bir çay kaşığı zerdeçal eklemek, onu hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı hale getiriyor. Zerdeçalın güçlü sağlık yararları ve bu geleneksel çorbanın birleşimi, kış aylarında vücut direncinizi artırarak size enerji verecek.

ZERDEÇALLI MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

MasterChef 7. eleme adayı hangi yarışmacı oldu? 5 Ekim MasterChef potaya hangi yarışmacı girdi? MasterChef 7. eleme adayı hangi yarışmacı oldu? 5 Ekim MasterChef potaya hangi yarışmacı girdi?

MALZEMELER

1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 büyük boy patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı su

HAZIRLANIŞI

Soğanı ve patatesin kabuklarını soyarak küp küp doğrayın. Sarımsağı ezdikten sonra mercimekleri yıkayarak süzün. Derin bir tencerede tereyağını erittikten sonra zeytinyağı, soğan, patates ve sarımsağı ekleyin. 5 dakika boyunca kavurun. Kavurma işleminin sonunda su ve zerdeçalı da ekleyerek kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Son olarak baharatlarını ekleyin ve çorbanızı blenderdan geçirerek süzün.

Zerdeçallı mercimek çorbası, hem damak zevkinizi tatmin edecek hem de sağlığınıza katkıda bulunacak harika bir seçenektir. Bu çorba, antioksidanlar ve antiinflamatuar özellikler ile dolu zerdeçal sayesinde bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Denemeye değer bu tarifle, hem lezzetli hem de sağlıklı bir öğünün keyfini çıkarabilirsiniz.