Çikolata severler, buraya! Kendi mutfaklarınızda, profesyonel lezzetler yaratmanın sırrı bu tarifte gizli. İster kahve yanına ister özel günlerinizde, bu nemli ve lezzetli brownie ile herkesi etkileyin.

Lezzetli bir maceraya hazır olun! Ev yapımı brownie'nin püf noktalarıyla, mükemmel kıvama ulaşmanın yollarını keşfedin. Bu tarif, tatlı yapımında yeni bir çağ açacak ve mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyifli hale getirecek.

Brownie yapımında ustalaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Adım adım rehberimizle, mutfakta harikalar yaratarak, her lokmada çikolatanın büyüsünü hissedeceksiniz. Hazır olun, bu brownie tarifiyle lezzet anlayışınızı yeniden şekillendireceksiniz.

Gerçek Brownie Tarifi

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker (Varsa yarısını esmer şeker koyabilirsiniz)
125 gr tereyağı
250 gr bitter çikolata
1 su bardağından bir parmak eksik un
1 paket vanilya
Bir tutam tuz

Gerçek Brownie Nasıl Yapılır?

Tereyağını erittikten sonra ocaktan alıp çikolatayı ekleyin ve karıştırarak eritin. Soğumaya bırakın.
Yumurta ve şekeri birkaç dakika çırpın. Soğumuş tereyağlı çikolatayı ekleyip çırpın. Kalan malzemeleri de ekleyip çok az çırpın. İsterseniz hamura iki kaşık çikolata ekleyebilirsiniz.
Beyaz çikolatalı, vişneli, frambuazlı, cevizli gibi gibi birçok çeşit çıkarabilirsiniz.
Küçük boy bir fırın kabında ortalama 20-22 cm ölçülerinde kullanabilirsiniz.
Kabı yağlayıp pişirme kağıdını serin ve karışımı dökün.
Şimdi en önemli kısma geçiyoruz. Fırını fansız alt üst ayarda 150 derecede ısıtın. Düşük ısıda piştiğinde üzeri ince kabuklanma görüntüsünde olacak. Ortalama 30 dakika pişmesi yeterli gelecektir.
25 dakika-35 dakika şeklinde nasıl sevdiğinizle alakalı olarak kürdanla kontrol edebilirsiniz.
Fırından çıktıktan sonra ilk sıcağı geçtikten sonra sizindir.

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Bu eşsiz brownie tarifiyle, mutfakta geçireceğiniz zaman artık daha keyifli ve lezzetli. Her bir malzemenin mükemmel uyumu ve yapılışının kolaylığı ile brownie yapmak artık sizin için bir zevk haline gelecek. Deneyin ve bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!