2 KAŞIK BÖREĞİ TARİFİ

Bu tarif sayesinde bir daha fırına gitmeyeceksiniz! Lezzetli Kruvasan yapmanın en basit yolları Bu tarif sayesinde bir daha fırına gitmeyeceksiniz! Lezzetli Kruvasan yapmanın en basit yolları

MALZEMELER

350 gr ıspanak
2 adet havuç
5 dal taze soğan
Yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı tuz

Sosu İçin;

3 adet yumurta
Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı mısır unu
1 paket kabartma tozu
Karabiber, kırmızı biber, pul biber

HAZIRLANIŞI

Ispanakları güzelce yıkayın ve çok ufak olmayacak şekilde doğrayın. Üzerine taze soğanı, dereotu doğrayıp, havucu rendeleyerek ekleyin.

En son tuzunu ekleyin ve sebzeleri elimizle sıkıp suyunu çıkarıp ayrı bir kaba alın.

Sosu için olan malzemeleri bir kaba ekleyin ve karıştırın.

Suyunu sıkmış olduğumuz sebzeleri sosun içerisine alın ve karıştırın.

Fırın tepsisini yağlayın ve sebzeli karışımı tepsinin üzerine eşit bir şekilde yayın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Piştikten sonra dilimleyip servis tabağına alın.

2 kaşık undan 1 tepsi böreğiniz hazır. Afiyet olsun!