Sarıyer böreği, İstanbul'un otantik lezzet duraklarından birinin imzası. Şimdi bu efsane lezzeti evde yapmanın sırlarını sizlerle paylaşıyoruz.

Mutfakta yeni bir maceraya atılmaya ne dersiniz? İstanbul'un meşhur Sarıyer böreğini evde yaparak, lezzet tutkunlarını şaşırtın. İşte, lezzetli ve çıtır çıtır Sarıyer böreği tarifi.

Sarıyer böreği, lezzetiyle dillere destan olmuş, yapımıyla özel bir börektir. Bu tarifle, İstanbul'un bu efsane lezzetini artık evinizde de yapabilirsiniz.

SARIYER BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER

30 adet baklava yufkası

Yarım çay bardağı sıvı yağ

500 gr orta yağlı kıyma

2 adet soğan

Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

Sosu için

150 gr tereyağı

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

Sıvı yağ

SARIYER BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

İç harcı hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için orta yağlı kıymayı bitkisel yağda iyice kavurun. Pişerken kapağını kapatmayın yoksa harç sulu kalabilir.

Kıymalar iyice kavrulup suyunu salıp toplayınca üzerine incecik kıyılmış soğanları ekleyin.

Soğanlar da kavrulduğunda üzerine baharatları ekleyin ve iyice karıştırın.

İç harcınız hazır. Soğumaya bırakabilirsiniz.

30 adet baklava yufkasını temiz bir bez ile örtün ve gerektikçe tane tane alıp kullanın yoksa kuruyup kırılabilir.

Tezgaha serdiğiniz bir yaprak baklava yufkasına erimiş tereyağı süt ve sıvı yağı karıştırarak hazırladığınız harçtan 3-4 kaşık sürün. Sos mutlaka soğuk olmalı yoksa hamur parçalanır.

Ardından üzerine 2. baklava yufkasını da serin ve yine soslayın. Bu şekilde 5 kat yufka kullanın en üstteki yufkanın üzerini soslamayın.

En üstteki yufkanın uzun kenarına bir şerit halinde kıymalı harçtan dökün ve böreği hamur yapın.

Kalan 25 adet yufkayı da bu şekilde hazırlayın ve toplamda 6 adet uzun rulo börek elde edin.

Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine sıvı yağ sürün.

Fırınınızı 190 derecede ısıtın.

Isınan fırına börek tepsisini sürün ve 20-25 dakika pişirin.

Üzeri pişince oldu demektir. Pişen böreği 5-6 dakika dinlendirip dilimleyerek servis edin.

Sarıyer böreği tarifi ile, İstanbul'un geleneksel lezzetlerini mutfaklarınıza taşıyabilirsiniz. Bu kolay ve adım adım rehberle, evde kıymalı Sarıyer böreği yaparak, sevdiklerinize unutulmaz bir lezzet şöleni sunabilirsiniz. Bu tarif, ev yapımı böreklerinizi börekçi kalitesinde yapmanıza olanak tanırken, her ısırıkta İstanbul'un otantik tatlarını yaşamanızı sağlayacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzet deneyiminin tadını çıkarın!