Yufkasız börek nasıl yapılır? İşte fırına gerek duymadan şipşak hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli bir tarif! Bu böreği deneyen misafirleriniz bayılacak ve tarifini isteyecek.

Yufkasız börek nasıl yapılır? İşte şipşak hazırlayabileceğiniz pratik tarif! Bu böreği deneyen misafirleriniz bayılacak ve tarifini isteyecek. Bu böreği yapmak için ne yufkaya ne de hamur açmaya ihtiyacınız yok! Sadece birkaç malzemeyle pratik ve lezzetli bir börek hazırlayabilirsiniz.

Yufka ve fırın derdi olmadan şipşak bir börek tarifi mi arıyorsunuz? İşte karşınızda eşsiz lezzet!

Misafirlerinizi etkilemek için eşsiz bir tarif: Yufkasız, fırınsız, sadece tavada hazırlanan enfes börek!

Yufka olmadan nasıl börek yapılır? İşte fırına ihtiyaç duymadan hazırlayabileceğiniz enfes tava börek tarifi!

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

YUFKASIZ BÖREK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
2 yumurta
1 bardak su süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı su
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı peynir (kaşar veya beyaz peynir de kullanılabilir)
½ demet maydanoz
1 çay kaşığı şeker
Tuz

YUFKASIZ BÖREK NASIL YAPILIR?

1) Tüm malzemeleri derin bir karıştırma kabına alın. Homojen bir kıvam alana kadar güzelce karıştırın.

2) Geniş bir tavayı yağlayın. Arzu ederseniz tereyağı da kullanabilirsiniz.

3) Karışımı tavaya dökün.

4) Hamurun alt kısmı kızarana kadar kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.

5) Ardından böreği kapağın üzerine koyup ters çevirerek tavaya aktarın. Diğer tarafının da kızarmasını sağlayın.

6) Böreği tavadan servis tabağına alın.

Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun!