Shoyu Ramen'in sırları MasterChef ile açığa çıkıyor! Eşsiz lezzetler için bu tarifi mutlaka deneyin

MasterChef'ten öğrendiğimiz Shoyu Ramen tarifiyle Japon mutfağını evinize taşıyın. Ayrıntılar makalemizde

MasterChef’te yapılan shoyu ramen tarifini merak ediyor musunuz? Japon mutfağının en ünlü noodle çorbasını evde yapmak için gereken malzemeleri ve yapılışı haberimizde...

RAMEN TARİFİ MALZEMELERİ

400 gram tavuk

1 paket ramen (Japon eriştesi)

2 yemek kaşığı soya sosu

1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil

MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır? MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

2 adet yumurta

4-5 dal taze soğan

2 diş sarımsak

Yarım çay kaşığı kabartma tozu

1 yemek kaşığı susam yağı

1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

4-5 dal taze soğan (yeşil kısımları kullanılacak)

100 gram soya filizi

SHOYU RAMEN NASIL YAPILIR?

Tavukları, sarımsak, zencefil, yeşil soğan ve tuzla birlikte 2 su bardağı suyun içinde 30 dakika kadar haşlayın.

Tavukları sudan alıp didikleyin ya da küp küp doğrayın.

Tavukların suyunu da süzüp başka bir tencereye alın.

İçine soya sosu ve susam yağını ekleyin. 15 dakika bu şekilde kaynatın.

Bir başka tencerede 2 su bardağı suyu kaynatıp içine ramen’leri ve kabartma tozunu ekleyin. Ramen’ler yumuşayana kadar pişirin.

Ramen’leri süzüp kaseye alın. Kaynattığınız soya soslu sudan makarnalara ekleyin.

Üzerine haşlanmış yumurta, taze soğan ve haşlanmış tavuk parçaları koyun.

Soya filiziyle süsleyip servis edin.