Ev yapımı böreklerin en şık hali: Ispanaklı Gül Böreği. Bu detaylı rehberle, mutfakta yaratıcılığınızı konuşturacak ve misafirlerinizi şaşırtacak bir lezzet yaratmaya hazır olun.

Misafirlerinize sunabileceğiniz en özel tariflerden biri olan Ispanaklı Gül Böreği, adım adım yapımıyla artık çok kolay. Sağlıklı ve lezzetli bir alternatif arıyorsanız, doğru yerdesiniz.

Bu tarif ile Ispanaklı Gül Böreği yapmak hem çok eğlenceli hem de son derece kolay. Göz alıcı sunumu ve eşsiz lezzetiyle, sofralarınızı süslemeye hazır olun. Adım adım anlatımı takip ederek siz de bu muhteşem lezzeti evinizde kolayca yapabilirsiniz.

ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER

Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi

3 yumurta

1 su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı ayçiçeği yağı

1 demet ıspanak

1 kuru soğan

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı tuz

4 yufka

Susam

Çörekotu

HAZIRLANIŞI

İlk olarak böreğin iç harcını hazırlayın.

Ispanakları ayıklayın. Ardından sirkeli suda yarım saat bekletip, yıkayın.

Yıkadığınız ıspanakların fazla suyunu elinizle sıkıp doğradıktan sonra tuzla hafifçe ovun.

Kuru soğanı yemeklik olarak doğrayın.

Orta boy tavaya aldığınız kuru soğana ayçiçeği yağı ekleyin ve kavurun.

Pembeleşen soğanlara ıspanakları ekleyin ve kavurma işlemine devam edin.

Ispanakları hafif diri kalacak şekilde pişirin. Bu esnada isteğe göre salça, tuz, karabiber ve pul biberini de ilave edin.

Böreğin içine ve üst katmanlarına sürülecek sosu hazırlamaya başlayın.

Bir karıştırma kasesinin içerisine 2 yumurtayı kırın.

İyice çırptığınız yumurtaların üzerine yoğurt ve sıvıyağı ekleyip, iyice karıştırın.

Yufkalarınızı geniş üçgenler halinde kesip hazırladığınız sosu yufkanın üzerine gezdirin.

Ardından hazırlanan ıspanaklı iç harçtan göz kararı olarak yufkanın geniş tarafına koyun.

Tıpkı kalem böreği sarar gibi sarın ve ardından kıvırarak gül şekline getirin.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine tüm börekleri dizin ve kalan sostan gül böreklerine fırça yardımıyla sürün.

Bir yumurta sarısını çırpıp üzerine gezdirin.

Çörekotu ve susamları serpin.

Yufkaların sosu çekmesi için yarım saat bekletin.

Önceden ısıtılan 180 derece fırında altı üstü güzelce kızarana dek pişirin.

Ispanaklı Gül Böreği tarifi, hem göze hem de damağa hitap eden eşsiz bir lezzet sunuyor. Sağlıklı malzemeleri ve gösterişli sunumuyla, özel günlerinizde veya günlük atıştırmalıklarınızda tercih edebileceğiniz bu tarif, herkesin beğenisini kazanacak. Adım adım anlatımlı bu rehberle, mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. Deneyen herkesin bayılacağı bu lezzeti, siz de mutlaka denemelisiniz.