Bu ıspanaklı börek tarifi, püf noktaları sayesinde herkesin beğenisini toplayacak. Yumurtalı yoğurtlu harçla hazırlanan iç harcı ve buzdolabında bekletilmesi, böreğin lezzetini artırıyor.

İzmir'in damak çatlatan lezzeti: Tatlı anlarınıza renk katacak Kardelen Tatlısı tarifi İzmir'in damak çatlatan lezzeti: Tatlı anlarınıza renk katacak Kardelen Tatlısı tarifi

Pratik ve ekonomik bir tarif arayanlar için su böreği kıvamında ıspanaklı börek, harika bir tercih. Bu tarif, hem kolayca hazırlanıyor hem de herkes tarafından seviliyor.

Ispanaklı börek, tuzlu ve tatlı yiyeceklere eşlik edebilecek çok yönlü bir tariftir. Kahvaltılarda veya öğle yemeklerinde sunabileceğiniz bu börek, her yemeğin yanında harika gidiyor.

MALZEMELER

3 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
250 gram yoğurt
1 şişe soda
500 gram ıspanak
1 yemek kaşığı tuz
1 kahve fincanı un
5 adet yufka
Çörek otu

TARİF

Ispanaklı iç harcı için derin bir kaba yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve sodayı alıp karıştırın.
Yıkayıp doğradığınız ıspanakları bir kapta tuzla birlikte ovun.
Ispanakların üzerine 1 kahve fincanı un ekleyip karıştırın.
Fırın tepsisini güzelce yağlayın ve ilk katman için 1 tane yufkayı, kenarları taşacak şekilde tepsiye serin.
Yufkanın üzerine iç harçtan 2-3 yemek kaşığı döküp yayın.
Üstüne bir kat daha yufkayı sermek için yufkayı küçük parçalara ayırın. Parçaladığınız yufkaları sıvı harca batırıp tepsiye dizin.
Yufkanın üstüne yine harçtan 1-2 kaşık gezdirin.
Üçüncü yufkayı da parçalara ayırın, sıvı harca batırıp tepsiye yerleştirin.
Yufkanın üstüne kalan ıspanakları ekleyin.
Dördüncü yufkayı da parçalara ayırın, sıvı harca batırıp üstüne yerleştirin ve ıspanakların üzerini örtün.
Beşinci yufkayı sıvı harca batırarak tepsiye serin.
Tepsinin kenarındaki ilk katman yufkanın kenarlarını içe doğru kapatın.
Kalan sıvı harcı böreğin üstüne dökün.
Yufkalı böreği düzgünce dilimleyin ve buzdolabında yarım saat ya da 1 saat bekletin.
Böreği buzdolabına koyduktan sonra fırını 180 derecede ayarlayın ve çalıştırın.
Buzdolabından çıkardığınız böreğin üzerine çörek otu serpin ve fırına atın.
Börek kızarana kadar 35 dakika kadar pişirin.
Börek piştikten sonra biraz dinlendirin ve servis edin.

Su böreği kıvamında ıspanaklı börek, pratik hazırlanışı ve muhteşem lezzeti ile kahvaltı ve özel gün sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Bu tarifi deneyerek, yumurtalı yoğurtlu harcın ve buzdolabında beklemenin farkını keşfedin. Afiyetle yiyebileceğiniz bu börek tarifi, görüntüsü ve tadıyla sizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek.

Editör: Haber Merkezi