Limonlu tiramisu, klasik İtalyan tatlısına ferah bir dokunuş katıyor. Yaz aylarında hafif ve serinletici tatlılar tercih edenler için ideal bir seçenek olan limonlu tiramisu, evde kolayca hazırlanabilir. Detaylı tarifimizi hemen deneyin

Tatlı krizlerinize hafif ve ferah bir çözüm arıyorsanız, limonlu tiramisu tarifimiz tam size göre. Limonun tazeliği ve tiramisunun yumuşak dokusuyla birleşen bu tatlı, hem göze hem de damağa hitap ediyor. İşte kolayca uygulayabileceğiniz limonlu tiramisu tarifi.

Klasik tiramisunun ferahlatıcı bir yorumu olan limonlu tiramisu, yaz aylarında favori tatlınız olacak. Limonun taze aromasıyla zenginleşen bu tarif, kolayca hazırlanabilir ve her türlü özel günde misafirlerinize sunabileceğiniz şık bir seçenek. Tarif detayları burada!

LİMONLU TİRAMİSU TARİFİ

Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi

MALZEMELER

Islatmak için:

2 paket kedi dili
1 adet limon suyu
1 su bardak su
1/2 (yarım) su bardak şeker (Damak tadınızı göre ayarlayın)

Muhallebi için:

1 lt süt
3 yumurta sarısı
2 dolu yemek kaşığı un
2 dolu yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
200 gr yada 400 gram labne
1 paket krem şanti
Limon kabuğu rendesi ve varsa aroması

Limon sosu:

1 limon rendesi
1 limon suyu +üzerine bir bardak dolana kadar su
1 silme yemek kaşığı nişasta
yarım su bardağı şeker
Çay kaşığı ucuyla zerdeçal

TARİF

Kedi dillerini ıslatmak için, bütün malzemeleri kısık ateşte 10 dk kaynatalım.
Soğutunca kedi dillerini ıslatıp borcama dizelim.
Muhallebi için, un, nişasta ve şekeri bir kaba alalım.
Yumurta sarılarını ekleyip karıştıralım. Sütü azar azar ekleyerek pürüzsüz olana kadar çırpalım.
Süzerek tencereye döküp ocağa alalım. Bu kısım önemli pütürler varsa gidecek. Blendera vurmamak için süzmeniz iyi olur.
Piştikten sonra soğutmaya bırakın.
Soğuduktan sonra yani kabuk bağlayıp katılaşınca toz şanti ve labne ekleyip çırpıyoruz.
Limon rendesi ve aroması katıyoruz. *bu krema biraz daha akıcı oluyor.
Dilim dilim şeklinde sert kalıp gibi durmuyor. İsterseniz kaşık tatlısı gibi isterseniz cuplarda da yapabilirsiniz.
Limon sos için, limon kabuğu rendesi ve şekeri elimizle ovuşturalım.
Limon suyunun devamını suyla tamamlayıp ocakta kaynatalım. Tatlının üzerine dökelim.

Limonlu tiramisu, ferahlatıcı ve lezzetli bir tatlı olarak yaz aylarında sofralarınıza renk katacak. Kolay ve pratik yapımı sayesinde, bu tatlıyı evde hazırlayarak misafirlerinizi ve ailenizi mutlu edebilirsiniz. Adım adım tarifimizi takip ederek, limonlu tiramisunun keyfini çıkarın. Afiyet olsun!