Bu kurabiye başka: Tadı damağınızda lalacak Atom Kurabiye tarifi Bu kurabiye başka: Tadı damağınızda lalacak Atom Kurabiye tarifi

Sağlık dolu börülce salatası ile sofralarınızı renklendirin. Bu kolay tarif, her öğünün yanında harika bir eşlikçi olacak.

Közlenmiş kırmızı biber ve kornişon turşu ile zenginleştirilmiş börülce salatası, lezzetli ve besleyici bir seçenek sunar.

Bu lezzetli börülce salatası tarifi ile yaz kahvaltılarınızı ve öğle yemeklerinizi daha da zenginleştirin. Hem hafif hem de doyurucu!

Malzemeler

1 su bardağı kuru börülce,
2 adet kapya biber,
4-5 adet kornişon turşu,
5-6 dal dereotu,
Yarım su bardağı konserve mısır,
4 dal taze soğan,
1 çay kaşığı limon suyu,
1,5 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 çay kaşığı tuz,
1 yemek kaşığı nar ekşisi.

BÖRÜLCE SALATASI NASIL YAPILIR? 

Börülce salatasının yapımına ilk olarak börülceleri suda bekleterek başlıyoruz. Bu yüzden börülcenin 2 saat kadar suda bekletilmesi gerekir. Daha sonra börülceyi haşlıyoruz.
Sıra geldi malzemeleri ince ince doğramaya. Öncelikle kapya biberi, taze soğanı, dereotunu ve kornişon turşuyu ince ince doğrayın. Bu aşamada sevdiğiniz farklı ürünleri de ekleme şansınız bulunmaktadır.
Tüm malzemeler doğrandıktan sonra sos yapımına geçebilirsiniz. Sos yapımı için zeytin yağı, limon suyu, tuz ve nar ekşisi bir kaba alınır. Bu kap içerisine alınan tüm sos malzemeleri iyice karıştırılır. Eğer sevmediğiniz bir ürün varsa sosta kullanmayabilirsiniz.
Sosta hazır olduktan sonra son bir aşama kaldı. Bu aşamada ilk olarak börülcenin soğukluğunu kontrol ediyoruz. Börülce soğumuşsa eğer üzerine sosu ilave ederek karıştırmaya başlayın. Son olarak konserve mısırı da ekleyin ve bütün malzemeleri iyice harmanlayın. Böylelikle nefis börülce salatası hazır olmuş olacak. Deneyen herkese afiyet olsun.
Börülce salatası nefis bir tada sahip. Özellikle içerisine giren malzemelerin çoğu herkesin sevdiği ürünler olarak biliniyor. Normal bir börülce salatasında yukarıda yer alan malzemeler yer alır. Yine de herkes arzu ettiği şekilde kendi börülce salatasını yapabilir. 

Bu börülce salatası tarifiyle, lezzetli ve sağlıklı bir alternatif sunarak sofralarınızı renklendirin. Kolay ve pratik bu tarif ile çıtır çıtır börülce salatasını hemen deneyin ve lezzetli anların keyfini çıkarın. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi