Sodalı böreği denemeyen kalmasın! Bu pratik ve nefis tarifle sofralarınız şenlenecek. Sodalı böreğin malzemeleri ve yapılışı için haberimizde.

Börekçilerin sırrını açığa çıkardık! Sodalı börekle damaklarda iz bırakmak istiyorsanız bu tarifi kaçırmayın.

Sodalı börek tarifi ile evdeki böreklerinizi kabarık ve lezzetli yapın. Sodalı yufka sosu ile Türk mutfağının sevilen hamur işi olan böreğin efsane tarifi...

Böreği lezzetlerinden bir kaç tüyo var aslında;

Hazır yufka veya el açması fark etmez.

Eğer böreklerin kabarmasını istiyorsanız yufkaların arasına süreceğiniz sosta soda kullanmalısınız.

 Yufkaları sodalı ve yağlı bir karışıma batırarak ıslatabilirsiniz veya tepsiye serdiğiniz her katın üzerine bu sostan sürebilirsiniz.

Böylelikle böreğiniz hem kabarır hem de kurumaz.

Başka bir seçenek de böreğin en alt katına soda ve yumurta karışımı dökmek.

Bu yöntemi uyguladığınızda böreğin hem yumuşacık hem de kabarık olduğunu göreceksiniz

SODALI BÖREK NASIL YAPILIR?

Sodalı börek için gerekli malzemeler;

1 kilo hazır yufka
2 adet yumurta
3 su bardağı süt
3 su bardağı yoğurt
3 su bardağı sıvı yağı
1 şişe soda
1 ay bardağı susam (üzeri için kullanılır)

İç için;

1 tabak dolusu karışık peynir
7-8 dal maydanoz
1 tutam karabiber

SODALI BÖREK TARİFİ

Bu tarif sayesinde bir daha fırına gitmeyeceksiniz! Lezzetli Kruvasan yapmanın en basit yolları Bu tarif sayesinde bir daha fırına gitmeyeceksiniz! Lezzetli Kruvasan yapmanın en basit yolları

Hazır yufkadan börek yaparken tepsiye yayacaksanız önce tepsiyi yağlamalısınız.

Yağlanmış tepsiye yufkanızdan bir yufkayı kırışık şekilde yerleştirin.

1 adet yumurta, kalan ayçiçek yağ, süt ve sodayı geniş bir kasede karıştırın.

Ardından peynirli iç harç için maydanozları ince ince kıyın ve baharatla beraber harmanlayın.

Yufkanızı önce sodalı karışımla ıslatın ve peynirli harcı yayın.

Bir kat yufka, bir kat sodalı karışım, bir kay peynir harcı şeklinde böreğinizi tamamlayın.

Kalan sodalı harcınıza bir yumurta sarısı ekleyip böreğinizin üst yüzeyine sürün ve susam dökün.

Sodalı böreğinizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirin. Üzeri kızaran böreğiniz pişmiş demektir.

Dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun…