Çay saatlerinize lezzet katacak pratik bir tarif arıyorsanız, Boşnak kurabiyesi tam size göre! Hem mis kokulu hem de enfes lezzetiyle bu kurabiye, misafirlerinizin de favorisi olacak. İşte, adım adım Boşnak kurabiyesi tarifi.

Kahvaltıdan çay saatlerine kadar her anınıza tat katacak bir tarifle karşınızdayız: Boşnak kurabiyesi! Hem kolay hem de lezzetli bu kurabiye ile evinizde tatlı anlar yaratabilirsiniz. İşte, adım adım Boşnak kurabiyesi yapımı.

Tatlı krizlerinize hızlı ve lezzetli bir çözüm arıyorsanız, Boşnak kurabiyesi tam size göre! Biraz şeker, biraz yoğurt ve çokça sevgiyle hazırlanan bu kurabiye, çay saatlerinizi şenlendirecek. İşte, adım adım Boşnak kurabiyesi tarifi.

Malzemeler

1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
6 su bardağı un

Üzeri için:

Toz şeker

Yapılışı

Hamurun Hazırlanması:

Geniş bir karıştırma kabına un hariç tüm malzemeleri alın ve güzelce karıştırın.
Ardından unu azar azar ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekiyor, bu sebeple unu ölçülü eklemeye dikkat edin. Kimi zaman 6 su bardağı un fazla gelebilir.

Şekillendirme:

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve şekillendirin.
Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

Şekerleme ve Pişirme:

Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi

Hamurların üzerine toz şeker serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kurabiyeler kızarana kadar pişirin. Bu yaklaşık 20-25 dakika sürebilir.

Püf Noktaları

Unu Ölçülü Ekleyin: Unu azar azar ekleyerek hamurun kıvamını kontrol edin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmeye çalışın.
Fırını Önceden Isıtın: Kurabiyeleri pişirmeden önce fırını mutlaka önceden ısıtın. Böylece kurabiyeler daha eşit şekilde pişecektir.
Şekillendirme: Hamuru şekillendirirken ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayarak düzgün bir şekil verin.

Boşnak kurabiyesi tarifi ile çay saatlerinize lezzet katın. Mis kokulu ve enfes lezzetiyle bu kurabiye, hem pratik hem de lezzetli bir tatlı seçeneği sunuyor. Bu kolay tarifle, evinizde lezzetli anlar yaratın. Afiyet olsun!