Sıcaktan bunaldığınız yaz günlerinde, hem serinlemek hem de lezzetli bir tatlı keyfi yaşamak ister misiniz? Karpuz ve dondurmanın muhteşem birleşimi, evde kolayca hazırlayabileceğiniz karpuzlu dondurma tarifinde buluşuyor. Bu ferahlatıcı lezzet, yaz aylarının vazgeçilmezi olacak.

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Yaz denilince akla gelen en serinletici lezzetlerden biri olan dondurma, karpuzun eşsiz tadıyla buluşuyor. Evde yapabileceğiniz bu karpuzlu dondurma tarifi, hem kolay hem de son derece lezzetli. Kendi ellerinizle hazırlayacağınız bu dondurma, yaz günlerinizi tatlandıracak.

Sıcak yaz günlerinde serinlemenin en lezzetli yolu, evde yapacağınız karpuzlu dondurmadan geçiyor. Karpuzun ferahlatıcı tadı ve dondurmanın soğukluğunu birleştiren bu tarif, yaz aylarında favoriniz olacak. Hem pratik hem de nefis bu dondurma, her hafta yapmak isteyeceğiniz bir lezzet.

KARPUZLU DONDURMA TARİFİ

Malzemeler

5 dilim karpuz
½ paket krema
1 çay bardağı süt
½ çay bardağı şeker

Yapılışı

Karpuzun çekirdeklerini çıkarın ve minik küpler halinde doğrayın.
Kremanızı katı bir kıvam alana kadar el blenderı yardımıyla çırpın.
Karpuzu blenderınızın içerisine alın ve ezilene kadar karıştırın.
İyice ezildiğinde içerisine krema, süt ve şekeri ilave edin. Şeker içinde eriyene kadar karıştırın.
Şeker iyice eridiğinde karışımı saklama kabına aktarın. Derin dondurucuda yaklaşık 3 saat soğumaya bırakın. Yarım saatte bir dondurmanızı mutlaka karıştırın.
Donup, dilediğiniz kıvama geldikten sonra dondurma kaşığı yardımıyla dondurmalarınızı çıkarın ve servis edin.

Evde yapabileceğiniz bu karpuzlu dondurma tarifi, yazın sıcak günlerinde serinlemenin en lezzetli yolu olacak. Karpuzun ferahlatıcı tadıyla birleşen bu dondurmayı, sevdiklerinizle paylaşmaktan keyif alacaksınız. Bu kolay ve pratik tarifle, dondurmanızı evde yapmanın tadını çıkarın!