Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi

İrmik, sadece helvada kullanılmakla kalmaz, sütlü tatlılarda da başrolü üstlenebilir. İşte, az malzemeyle hazırlayabileceğiniz sütlü irmik tatlısı tarifi!

Hem ekonomik hem de pratik olan sütlü irmik tatlısı, tatlı krizlerinizin yeni çözümü olacak. Bu tarif ile irmiğin sadece helvada kullanılmadığını göreceksiniz.

Sütlü irmik tatlısı, herkesin sevdiği ve kolayca hazırlanabilen bir tatlıdır. Yoğun kıvamıyla diğer sütlü tatlılardan ayrılan bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

MALZEMELER

9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

TARİF

Öncelikle derince bir tencereye sütü alın ve üstüne irmikle şekeri ekleyin.
Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak altını açın ve muhallebiniz göz göz olup kaynamaya başlayana dek karıştırın.
Göz göz kaynamaya başladığında altını kısın; tereyağı ile vanilini ekleyip karıştırın ve altını kapatın.
Tatlıyı borcama aktarın ve üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra buzdolabında 4- 5 saat kadar bekletin.
Soğuduktan sonra dilimleyin, Antep fıstığı ile süsleyin ve servis edin.

Sütlü irmik tatlısı tarifi, yoğun kıvamı ve hafif lezzeti ile her zaman favoriniz olacak. Az malzeme ve kolay hazırlık aşamaları ile bu tatlı, hem ekonomik hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Deneyin ve bu klasik lezzeti kendiniz yaratın. Afiyet olsun!