Bazı tatlılar vardır, hafızalardan silinmez. Kaşık helvası da onlardan. Peki, bu efsane lezzeti nasıl mükemmel yapabileceğinizi biliyor musunuz? Gelin, sizi tarifimizle baş başa bırakalım.

Helva dediğin iyi kavrulur, limonla lezzeti artar! İşte size, annelerimizin sırlarını taşıyan o meşhur kaşık helvasının sırrını açığa çıkaran tarif.

Malzemeler:

- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
- Kırık antep fıstığı veya ceviz içi (isteğe bağlı)

Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi

Yapılışı:

1. İlk olarak, bir tencereye tereyağını ekleyin ve eritin. Ardından irmiği ilave ederek kısık ateşte kaynayana kadar kavurun. İrmiğin güzelce kavrulması helvanın kıvamını etkileyecektir.

2. İrmiğin üzerine şeker, süt ve suyu ekleyin. Karışımı güzelce karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında ise limon suyunu ekleyin. Limon suyu helvanın lezzetini artırır ve kıvamını daha iyi tutmasını sağlar.

3. Karışım kaynamaya devam ettikten sonra ocağın altını kısarak yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin. Arada karıştırarak helvanın altının tutmamasını sağlayın.

4. Helva kıvamını bulduğunda ocaktan alın ve birkaç dakika dinlendirin. Bu süre zarfında helva daha da koyulaşacak ve tam kıvamını alacaktır.

5. Dinlendikten sonra, isterseniz helvanın üzerine kırık antep fıstığı veya ceviz içi serpebilirsiniz.

6. Kaşık helvasını servis yapmadan önce oda sıcaklığında bir süre soğuması için bekletin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.