Hafta sonunun tadını çıkarmanın en lezzetli yolu! Enfes bir pişi tarifiyle sevdiklerinize harika bir sürpriz yapabilirsiniz.

Altın sarısı, yağ çekmeyen, içi hafif ve dışı çıtır çıtır... Hayalini kurduğunuz o muhteşem pişilere artık daha yakınsınız! Misafirlerinizi şaşırtmanın ve onlara lezzet dolu anlar yaşatmanın en kolay yolu bu pişi tarifinde saklı. Buyurun, adım adım lezzete!
 

ÇOK KABARAN HİÇ YAĞ ÇEKMEYEN PİŞİ TARİFİ

Pişi için gereken malzemeler
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Malzemeleri karıştırma zamanı
Oda sıcaklığındaki süt, yoğurt ve yumurtayı kaba alın ve güzelce çırpın. Ardından tuzu ve kabartma tozunu ekleyin. Azar azar un ekleyerek yoğurmaya başlayın.

Hamurunuzu dinlendirmeyi unutmayın
Yumuşak bir kıvamda ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar hamura un ekleyebilirsiniz. Ancak dikkat edin, hamura çok fazla un eklemek pişinizin sert olmasına neden olur. Kabın içinde yoğurduğunuz hamuru toparlayın ve top hâline getirin. Kabın üzerini streç filmle kapatarak on dakika dinlendirin.

Şimdi hamurunuzu şekillendirebilirsiniz

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Hamuru dinlendikten sonra un serptiğiniz tezgâha alın. Tezgâhın üzerinde hamuru yeniden yoğurduktan sonra iki eşit parçaya ayırın. Elde ettiğiniz parçaların her birini oklava yardımıyla açın. Hamuru hafifçe unlarsanız daha rahat açabilirsiniz. Çok ince olmayacak şekilde açtığınız hamura şekil vermek için kurabiye kalıbı veya bardak kullanabilirsiniz. Kenarlarda kalan küçük parçaları bir araya toplayıp yeniden yoğurarak aynı işlemleri tekrarlayın. Yuvarlar şekiller vermek istemiyorsanız bir bıçak yardımıyla hamuru küçük karelere bölebilirsiniz.

Sade olmaz diyenlere
Pişi hamurunu peynirli, patatesli gibi iç harçlar kullanarak pişirmek isterseniz bu aşamada şekil verdiğiniz hamurların üzerine bir miktar iç harç koyarak ikiye katlayabilirsiniz.

Orta ateşte kızartın
Dilediğiniz şekli verdiğiniz pişi hamurlarını kızgın yağda kızartın. Bir anda kızarıp sertleşmemesi için ocağın orta ateşte olmasına dikkat edin. Sık sık çevirerek kızarttığınız pişileri kâğıt havlu serili bir servis tabağına alın. İşte yağ çekmeyen pişileriniz hazır. Afiyet olsun!