Sofralarınıza sadece zeytinyağlı yemek olarak değil, farklı bir tatla da girmeye hazır olan pırasa; bu sefer köfte formunda karşınızda! Pırasanın bu bilinmeyen lezzetini keşfetmeye hazır mısınız?

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Malzemeler

150 gram kıyma
4-5 dal pırasa
1 adet havuç
1 adet yumurta
4-5 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Tuz

Kızartmak İçin;

Sıvı yağ

Yapımı

Yıkamış olduğumuz pırasaları, ince ince doğrayın.
Yıkayıp, kabuğunu soyduğumuz havucu rendeleyin.
Tavaya sıvı yağı alıp havuç ve pırasayı yumuşayana kadar soteleyin ve soğutun.
Karıştırma kabına; kıyma, galeta unu, un, yumurta, karabiber, pul biber, damak zevkine göre tuz, ince kıyılmış maydanoz ve sotelenmiş sebzeleri alıp iyice yoğurun.
Hazır olan köfte harcını buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
Dinlendirme aşamasından sonra, harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, elimizde yuvarlayalım ve köfte şekli verin.
Çok derin olmayan kızgın yağda, orta ateşte köfteleri arkalı önlü kızartın.
Hafif renk alan köfteler yenmeye hazır.