MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır? MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?

Evde kornişon turşu yapmanın keyfini yaşamak ister misiniz? Bu tarifle, lezzetli ve pratik bir şekilde kornişon turşusu hazırlayabilirsiniz. Sirke, tuz ve şeker ile mükemmel bir tat yakalayacaksınız. Peki, evde kornişon turşu nasıl yapılır?

Kornişon turşu, ferahlatan ve lezzetli bir atıştırmalık olarak sofralarımızda yerini alıyor. Bu tarifle, evde kolayca hazırlayabileceğiniz kornişon turşuları ile mutfağınıza lezzet katabilirsiniz. İşte, pratik kornişon turşu tarifi.

Lezzetli ve ferahlatan kornişon turşu tarifimizle, evde kendi turşunuzu yapmanın keyfini çıkarın. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, herkesin beğenisini kazanacak nefis turşular yapabilirsiniz. İşte, adım adım kornişon turşu yapımı.

Kornişon turşu tarifi

MALZEMELER

1 kilo kornişon salatalık
3 bardak sirke
3 kaşık kaya tuzu
3 kaşık şeker
6 diş sarımsak
1 kavanoz kaynamış su

TARİF

Salatalıkları yıkayın ve sap kısımlarını kesin.
Kavanoza yerleştirin.
Üzerine sarımsakları koyun.
Sirke, şeker, tuz ekleyip karıştırın.
Kaynar suyu da dökün ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
Kavanozu ters çevirerek güneş görmeyen bir alanda bir hafta kadar bekletin.

Bir hafta boyunca güneş görmeyen bir yerde beklettiğiniz kornişon turşularınız, lezzetli ve hazır olacak. Ev yapımı turşularınız, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Afiyetle tüketebilirsiniz!