Ağlayan pasta, ismi kadar ilgi çekici lezzetiyle de ön planda. Bu tarifle, evde pratik bir şekilde ağlayan pasta yaparak sevdiklerinize tatlı bir sürpriz yapabilirsiniz.

Pratik ve lezzetli bir tatlı arayışındaysanız, ağlayan pasta ideal bir seçim. Bu rehberde, ağlayan pasta yapımının püf noktalarını ve detaylı tarifini bulacaksınız.

Ağlayan pasta, tatlı sofralarını taçlandıran, çikolata ve krem şantinin mükemmel uyumuyla dikkat çeken bir tatlı. Bu basit adımlarla siz de mükemmel bir ağlayan pasta yapabilirsiniz.

AĞLAYAN PASTA TARİFİ

MALZEMELER

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao (25 gram)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı süt
1 paket hazır çikolata sosu
2 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt (kek pişince üstüne dökülecek)

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

TARİF

Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
Sütü, kakaoyu, vanilini, kabartma tozunu ve elenmiş unu ekleyip tekrar çırpın.
Dikdörtgen borcamda yaklaşık 30 dk. 160 derecede keki pişirin.
Kek pişince 1,5 su bardağı sütü kekin üstüne dökün.
Krem şantiyi sütle çırpın.
Çikolata sosunu da paketteki tarife göre hazırlayın.
Krem şantiyi soğuyan kekin üzerine yayın ve daha sonra soğuyan çikolata sosunu da krem şantinin üstüne yayın.
Pastayı en az 2 saat buzdolabında bekletelim.