Orijinal su böreği yapmak isteyenler için tüm detaylarıyla dolu bir rehber hazırladık. İşte malzemeler, hamurun püf noktaları ve pişirme sırlarıyla birlikte enfes bir börek tarifi.

Su böreğini evde yapmanın en önemli adımlarını ve ipuçlarını bu yazımızda bulacaksınız. Hamurundan iç harcına kadar her aşamada dikkat etmeniz gerekenler burada.

Ev yapımı su böreği için gerekli malzemeler, hamurun hazırlanışı ve böreğin pişirilme süreci bu rehberde detaylıca anlatılmaktadır. Herkesin kolaylıkla yapabileceği bu tarif, mutfak becerilerinizi yeni bir seviyeye taşıyacak.

MALZEMELER

Hamuru için:

5 adet yumurta
1 su bardağı ılık su
7-8 su bardağı un
1 tutam kaşığı tuz

İçi için:

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

500 gr. beyaz peynir
1 küçük kase tereyağı ve sıvıyağ karışımı

Yufkalar için:

4 litre sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı sıvıyağ
4 litre soğuk su

TARİF

Tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alın. 1 su bardağı ılık suyu ekleyerek yumuşak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Kıvama gelen hamuru avuç büyüklüğünde 8 bezeye ayırın.
Daire şeklindeki fırın tepsisini sıvıyağ tereyağı karışımı ile yağlayın ve ilk bezeyi tepsi büyüklüğünde açın.
Geniş bir tencerede 4 litre suyu kaynatın, kaynayan suyun içine sıvıyağ ve tuzu ekleyin.
Tepsi büyüklüğünde açtığınız yufkayı kaynayan suda 1-2 dakika kadar haşlayın.
Spatula yardımıyla haşlanan yufkayı alın ve hemen diğer tencere içinde beklettiğiniz soğuk suya atın.
Yufkayı yağladığınız tepsiye yerleştirin. Üzerine tereyağı karışımından yayın ve ufaladığınız beyaz peynirden serpin.
Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın. Son yufkayı yerleştirdikten sonra yufkaların üzerine hafifçe bastırarak düzeltin ve üzerine kalan tereyağlı karışımdan sürün.
Tepsiyi ocağın büyük gözüne koyun, orta ateşte çevirerek önce ilk yüzünü sonra diğer yüzünü kızartın.
Dilim dilim kestikten sonra 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yarım saat pişirin.