Mercimek köftesi, misafirleriniz için hızlıca hazırlayabileceğiniz mükemmel bir seçenek. Yeşillikler ve limon ile sunulduğunda, lezzeti ikiye katlanır.

Şeflerin gizli tarifi: Fırında Makarna nasıl yapılır? Şeflerin gizli tarifi: Fırında Makarna nasıl yapılır?

Tam kıvamında mercimek köftesi yapmak için malzeme miktarlarını doğru ayarlamak önemli. İşte pratik ve lezzetli mercimek köftesi tarifi!

Gün sofralarında sıkça tercih edilen mercimek köftesi, yedikçe yediriyor. Bu tarif, köftenizi her seferinde mükemmel yapmanızı sağlayacak.

MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
1 baş kuru soğan
1 demet maydanoz
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 demet taze soğan
2 yemek kaşığı salça
3 su bardağı su
Yeteri kadar tuz
Kimyon
Pul biber
Karabiber

TARİF

Mercimek köftesi yapmak için mercimekler yıkanır ve uygun bir tencereye alınarak, üzerini 3 su bardağı su ilave edilir. İyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Suyunu çekince bulgur içine atılır ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir.
Ayrı bir tavada ince kıyılmış soğan sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavrulur, içine salça ilave 1-2 dakika daha kavrularak ocaktan alınır.
Yarım saat dinlenen mercimeklere, kavurduğumuz salçalı soğan eklenir ve el yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde, güzelce yoğurulur.
İyice karışan köfte harcına tuz ve baharatlar ilave edilerek, tekrar yoğrulur.
Son olarak ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ilave edilir. Malzemelerin güzelce karışması sağlanır
Köfte harcı biraz soğuduktan sonra, bütün malzemeler el ile yoğrularak yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır.
Köftelere şekil verilerek, marul veya roka yaprakları üzerine dizilir.

Mercimek köftesi tarifi, beş çayı sofralarınıza lezzet katacak harika bir seçenektir. Yanına yeşillik ve limon ile sunarak lezzetini arttırabilirsiniz. Umarız bu tarif, misafirlerinizin ve ailenizin beğenisini toplar ve sizlere keyifli sohbetler eşliğinde güzel anlar yaşatır. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi