Çarşı ve Mahalle Bekçiliği için beklenen alım süreci, Polis Akademisi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü bir süreçle merakla takip ediliyor. Bekçi olmak isteyenler, başvuru tarihlerini ve şartları araştırmaya devam ediyor. Peki, Bekçi alımı ne zaman yapılacak? İşte güncel bilgiler ve başvuru şartları...

Bekçi Alımı Ne Zaman?

2024-2025 Çarşı ve Mahalle Bekçiliği başvuru tarihleri henüz resmi olarak açıklanmadı. Başvuru takvimi açıklandığında bu sayfadan bilgilendirme yapılacaktır. Başvuru tarihleri duyurulduğunda başvuru şartlarını sağlayan adaylar, belirtilen süre içinde başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Bekçilik Başvuru Şartları

Bekçi olmak isteyen adayların aşağıdaki başvuru şartlarını sağlaması gerekiyor:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
En az 167 cm boyunda olmak,
Beden kitle indeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak,
Başvuru yapılan il sınırları içerisinde, son bir yıldır ikamet ediyor olmak,
Askerlik görevini tamamlamış olmak,
18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak (18.01.2005 tarihinde ve öncesinde doğmuş olmak, 18.01.1993 tarihinde ve sonrasında doğmuş olmak),
Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis cezası almamış olmak, yüz kızartıcı suçlardan hüküm giymemiş olmak,
Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak,
Kamu haklarından mahrum olmamak,
Memuriyete engel bir hali bulunmamak,
Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.

Bahar Dizisi 2. sezon ne zaman yayınlanacak? Bu akşam var mı? Bahar Dizisi 2. sezon ne zaman yayınlanacak? Bu akşam var mı?

Bekçi Alımı Süreci Nasıl Olacak?

Bekçi alım süreçleri, başvuru tarihlerinin açıklanmasının ardından ön başvuru, fiziki yeterlilik, yazılı sınav ve mülakat aşamaları ile devam edecek. Adaylar, şartlara uygunluklarını sağladıktan sonra bu aşamaları başarıyla geçerek bekçilik görevine adım atabilirler.