Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullara 30 bin temizlik personeli alımı yapılacağını duyurdu. Halkın merakla beklediği bu alım süreciyle ilgili detaylar açıklandı. Peki, MEB 30 bin temizlik personeli alımı ne zaman başlayacak, başvuru şartları neler? İşte detaylar...

30 Bin Temizlik Personeli Alımı Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan 30 bin temizlik personeli alımı için başvuruların bugün öğleden sonra veya yarın başlaması bekleniyor. Başvurular e-Devlet, ALO 170 ve hizmet birimleri üzerinden yapılacak olup, başvuru süreci 3 gün sürecek.

30 Bin Temizlik Personeli Alımı Şartları

Bu süreçte işe alınacak 30 bin temizlik personelinin başvuru şartları şu şekilde olacak:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
18 yaşını tamamlamış olmak,
Emekli veya malul aylığı almıyor olmak,
Öğrenci olmamak,
Başka bir işte sigortalı olarak çalışmıyor olmak,
İŞKUR'a kayıtlı olmak,
İkamet ettiği adrese adres kayıt sistemine göre başvuru süresi boyunca aynı adreste ikamet ediyor olmak.

İnci Taneleri 2. sezon için geri sayım başladı: Ne zaman başlayacak? İnci Taneleri 2. sezon için geri sayım başladı: Ne zaman başlayacak?

Okullarda 30 Bin Temizlik Personeli Ne Kadar Ücret Alacak?

İşe alınacak temizlik personeli, haftada 5 gün çalışacak ve ayda tam asgari ücret alacak. İşe gelmedikleri günlerde maaşlarından günlük 667 TL kesinti yapılacak. Bu 30 bin kişi, iş gücü uyum programı kapsamında çalışmayacak, farklı bir program dahilinde istihdam edilecek.

30 Bin Temizlik Personeli Kadrolu Mu Olacak?

Yeni alınacak 30 bin temizlik personelinin taşeron mu yoksa kadrolu mu olacağına dair henüz net bir açıklama yapılmadı. Bu konunun, başvuru kılavuzunun yayımlanmasıyla netleşmesi bekleniyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda mevcut 45 bine yakın kadrolu temizlik personelinin bulunduğunu ve taşeron personel ile sürecin yönetildiğini ifade etti.