Bahar dizisi yeni sezon kadrosuna katılan Büşra Pekin, dizide Başhekim Süreyya karakterine hayat verecek. Pekin’in canlandırdığı Süreyya karakteri, dizinin takipçileri tarafından merak edilirken, Büşra Pekin’in hayatı ve kariyeri de izleyicilerin araştırma konusu oldu. Peki, Büşra Pekin kimdir, kaç yaşında ve kariyeri nasıl gelişmiştir? İşte detaylar...

Büşra Pekin Kimdir?

Büşra Pekin, 30 Haziran 1982 tarihinde, elektrik mühendisi olan babasının işi nedeniyle Suudi Arabistan’da doğdu. Annesi Ankara’lı, babası ise Selanik göçmeni İstanbul’lu olan Pekin, çocukluğunu İzmir'de geçirdi. Lise eğitimine İzmir’de başlayan Pekin, ABD Arkansas Lake Side High School'da lise eğitimini tamamladı. Üniversite eğitimini ise Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü'nde tamamladı.

Kariyerine İlk Adımları

Palamut fiyatları uçtu! Fiyatlar neden üç katına çıktı? Palamut fiyatları uçtu! Fiyatlar neden üç katına çıktı?

Büşra Pekin, oyunculuk kariyerine 2002 yılında En Son Babalar Duyar dizisine konuk olarak başladı. 2005 yılında BKM Mutfak ekibine katılarak daha geniş kitlelerce tanındı. 2006’da Bir Demet Tiyatro ekibinde de yer aldı. İlk büyük sinema deneyimini, 2007 yılında vizyona giren Kutsal Damacana filminde yaşadı.

Çok Güzel Hareketler Bunlar ve Sonrası

Büşra Pekin, 2008-2010 yılları arasında Çok Güzel Hareketler Bunlar programında yer alarak geniş bir hayran kitlesi edindi. Programda birçok farklı tiplemeyle izleyici karşısına çıkan Pekin, aynı zamanda bazı skeçlerin yazarlığını da üstlendi. 2009 yılında Neşeli Hayat filmindeki performansıyla Sadri Alışık Ödülü ve SİYAD En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödüllerine layık görüldü.

Sinema ve Dizi Projeleri

Büşra Pekin, 2011 yılında Muhteşem Yüzyıl dizisine konuk oyuncu olarak katıldı ve Şirin Hatun karakterini canlandırdı. 2014 yılında vizyona giren Hadi İnşallah filminde Murat Boz ile başrolü paylaşarak yazar Pucca'yı canlandırdı. Ardından Mucize, İtirazım Var, Kolonya Cumhuriyeti, Tatlım Tatlım, Fırıncının Karısı ve Bayi Toplantısı gibi filmlerde başrol oynadı.

2022 yılında ise Dilberay filminde ünlü ses sanatçısı Dilber Ay’ı canlandırarak büyük beğeni topladı.