Bayatlamayan poğaça tarifi ile tanışmaya hazır mısınız? Bu tarif sayesinde poğaçalarınız her zaman taze kalacak ve lezzetinden hiçbir şey kaybetmeyecek. İşte adım adım bayatlamayan poğaça yapımının püf noktaları.

Poğaçalarınızın tazeliğini uzun süre korumasını istiyorsanız, bu tarif tam size göre! Bayatlamayan poğaça tarifi ile hem pratik hem de lezzetli poğaçalar yapabilir, sevdiklerinize taze ve yumuşacık ikramlarda bulunabilirsiniz.

Bu tarifle hazırladığınız poğaçalar, uzun süre tazeliğini koruyacak ve bayatlamayacak. Sadece birkaç basit malzeme ve adımla evde kolayca yapabileceğiniz bayatlamayan poğaça tarifi, mutfağınızın favorisi olacak. İşte detaylar.

Bayatlamayan Poğaça

Hamuru için malzemeler :

1 adet yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı zeytinyağı
3/4 su bardağı ılık süt
1/4 su bardağı ılık su
1/2 paket yaş maya
1/2 yemek kaşığı toz şeker
3,5 su bardağı un
1/2 tatlı kaşığı tuz

İçi için :

300 gram az yağlı beyaz peynir
1/4 demet maydanoz

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı çörek otu

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Yapılışı:

Ilık su ve sütü geniş bir karıştırma kabına alın. Yaş maya ve toz şekeri ekleyip karıştırdıktan sonra mayanın aktive olması için 10 dakika kadar bekletin.
Maya tamamen eridikten sonra zeytinyağı, yoğurt, yumurta ve tuzu katın. Tüm malzemeyi elinizle karıştırın.
Elenmiş un ve tuzu azar azar ekleyip hamuru toparlanana kadar yoğurmaya başlayın.
Yumuşak ve yapışmayacak bir kıvamda bir hamur elde ettiğiniz zaman üzerini nemli bir bezle kapatıp 50 dakika kadar oda ısısında dinlendirin.
İç harç için; maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Rendelenmiş az yağlı beyaz peynirle karıştırın. Arzu ettiğiniz baharatları ilave edin.
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinizde açın. Orta kısımlarına hazırladığınız iç harçtan bir tatlı kaşığı kadar katıp yuvarlayarak kapatın.
Tepsiye aralıklı olarak dizdiğiniz hamurların üzerine ayçiçek yağıyla çırpılmış yumurta sarısı sürün. Tepsi mayası olarak da bilinen son mayalandırma işlemi için 10-15 dakika kadar bekletin.
Önceden ısıtılmış 180 derecede 25-30 dakika pişirin.

Bayatlamayan poğaça tarifi ile evde hazırlayabileceğiniz bu nefis poğaçalar, günlerce tazeliğini koruyacak ve lezzetinden hiçbir şey kaybetmeyecek. Hem pratik hem de lezzetli bu tarif, kahvaltılarınızın ve çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Artık poğaçalarınız bayatlamayacak ve her zaman taze kalacak. Afiyet olsun!