Osmancık Belediyesi ilçenin adıyla özdeşleşen Osmancık Pirincinin tanıtımı amacıyla Ankara’da Pilav Günü düzenledi. Ankara Osmancık Dernekler Federasyonu iş birliğiyle Altındağ Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlik Altındağ ilçesindeki Tacettin Dergahında yapıldı. Etkinlikte 4 bin kişiye pilav dağıtıldı.
Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı “Osmancık kadim bir şehir, benim de doğduğum, çocukluğumun geçtiği çok güzel bir ilçe. Bu gün yapmış olduğumuz bu çalışma Osmancık’ın daha çok tanınmasına, kültürünün , sanatının, ticaretinin daha çok gelişmesine vesile olacak diye düşünüyorum.” Dedi.
Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör de Osmancık denilince akla ilk önce pirincin geldiğini söyledi.
Dünyanın en iyi pirincinin Osmancık’ta yetiştiğini ifade eden Gelgör “Biz pirincin en güzelini, en iyisini yetiştiriyoruz ve de tüm dünyaya tanıtıyoruz. Osmancık Pirincinin coğrafi işaretini de alacağız ve marka değeri yüksek olacak. Herkes Osmancık’ta yetişen Osmancık pirincini ayırt edecek.” diye konuştu.
Başkan Gelgör, etkinliğe katılan tüm Çorumlulara da teşekkür etti.
Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay ise “Osmancık gelişen bir ilçe, aktif bir ilçe. Çorum ilçeleri arasında nüfusu artan neredeyse tek ilçe. Organize sanayisiyle, kültürel değerleriyle her yönden gelişen bir ilçe. İçerisinden Kızılırmak’ın aktığı, Kızılırmak’ın tüm değerli alüvyonlarını ovaya bıraktığı değerli tarım alanlarına sahip. Bu gün de Osmancık Pirincinin tanıtılması ve marka değerinin daha da geliştirilmesi için bu pilav gününü birlikte organize ettik. Osmancık Pirincinin coğrafi işaretini aldıktan sonra da Osmancık’ta yetişen Osmancık pirincini tescillemiş olacağız.  İnşallah bu da ilçemize katkı sağlayacaktır. Bizler Osmancık’ın gelişmesi için birlik ve beraberlik içerisinde gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah bu birlik ve beraberlik içerisinde Osmancık gelecek günlerde daha güzel hizmetlere kavuşacaktır.” ifadelerini kullandı.
Pilav Gününe katılan 21. Dönem MHP Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı da bir konuşma yaparak “Birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu burada bir kere daha gördük. Allah birliğinizi, dirliğinizi bozmasın. Hep böyle en iyi günlerde birlikte olalım inşallah” diye konuştu.
KIZILIRMAK’TA TEKNE GEZİLERİ YAPILACAK
Ak Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya da Pilav Günü etkinliğinin düzenlenmesinden dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.
Milletvekili Kaya  “Osmancık Pirinci; Osmancık için önemli. Türkiye’nin her tarafında ekilen, Osmancık markasıyla marketlerde satılan bir ürün. Artık bir dünya değeri, tahıl alanda tescillenmiş bir dünya markası. Osmancık Pirinci her yerde yetişiyor ama en doğalı, en iyisi Osmancık’ta yetişen Osmancık Pirinci diyoruz. Tabi Osmancık yalnızca pirinciyle değil her yönüyle güzel bir ilçemiz. İçerisinden Kızılırmak’ın geçtiği, üzerinde Koyunbaba Köprüsünün olduğu, kale, ırmak ve köprü ve cami destinasyonunun olduğu tek yer. Şimdi parklarla, bahçelerle güzelleştirdiğimiz bu alanı inşallah Ocak ayında büyükçe bir şişme savak yaparak 5 kilometrelik bir göl yapacağız. Orada kanoların, teknelerin, jet skilerin gezdiği bir göle çevireceğiz. İnşallah ihalesini Ocak ayında yapıp şehrimizin o bölgesini güzelleştireceğiz” dedi.
HER YÖNÜYLE OSMANCIK FOTOĞRAF SERGİSİ
Pilav Gününde Osmancık fotoğraflarının yer aldığı Her Yönüyle Osmancık Fotoğraf Sergisi de yoğun ilgi gördü. Sergiyi gezen Ankaralılar Osmancık’ın fotoğraflara yansıyan güzelliklerini görme fırsatı buldu.
Etkinliğe Ak Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, MHP Önceki Dönem Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı, Vali Mustafa Yaman, Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Muharebe ve Bilgi Sistem Daire Başkanı Tuğgeneral İbrahim Büyükbaş, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Danışmanı Zeki Gül, Ticaret Bakanlığı Genel Müdürü Berat Uzun, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Metin Karaman, Milli Piyango İdaresi Daire Başkanı Selahattin Uzunkaya, Ankara Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Aytekin, Oran A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Horoz, Özel Bilgi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Babuccu, Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Babuccu, Büyük Birlik Partisi Ankara İl Başkanı Alperen Kılıç, MHP Altındağ İlçe Başkanı Emin Sıtkı Aktaş, Çorum Dernekler Federasyonu Başkanvekili Mehmet Çelikel, Yozgat Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Koç, Ankara Osmancık Dernekler Federasyonu Başkanı Faruk Ağaçbacak, Osmancık İstanbul Dernekler Federasyonu Başkanı Oğuzhan Er, Mamak Çorum Dernekler Federasyonu Başkanı Ercan Aksu, Keçiören Dernekler Federasyonu Başkanı Okay Erözgün, Altındağ Çorumlu Dernekler Federasyonu Başkanı Çelebi Kermen, Sincan Çorumlular Dernek Başkanı Hüseyin Alibaş, İstanbul Osmancıklılar Derneği Başkanı Şerif Yedek ve Ankara’da ikamet eden Osmancıklılar katıldı.

Mehmet Dede Obruk Köyü’nde unutulmaz şenlik! Mehmet Dede Obruk Köyü’nde unutulmaz şenlik!