Evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz mayasız poğaça tarifi, lezzeti ve pratikliği ile vazgeçilmeziniz olacak. Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek bu poğaçaları yapmak için ihtiyacınız olan tüm detaylar burada. İşte mayasız poğaça tarifi...

Kahvaltıların ve atıştırmalıkların favorisi olacak bir tarifle karşınızdayız: Mayasız poğaça. Hem lezzetli hem de yapımı kolay bu tarifle, evde harika poğaçalar yapabilirsiniz. İşte adım adım mayasız poğaça tarifi...

Fırın lezzetinde, kabarık ve lezzetli poğaçalar yapmak artık çok kolay. Mayasız poğaça tarifi ile kısa sürede nefis poğaçalar hazırlayabilir, kahvaltı ve çay saatlerinizi şenlendirebilirsiniz. İşte mayasız poğaça tarifi ve püf noktaları...

Malzemeler

Poğaça Hamuru İçin:

½ su bardağı sıvı yağ (100 ml)
½ su bardağı süt (100 ml)
50 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
1 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
3 - 3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

İç Harcı İçin:

2/3 su bardağı (yaklaşık 150 gr) beyaz peynir veya lor peyniri
İsteğe göre maydanoz

Üzeri İçin:

1 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı çörek otu
1 yemek kaşığı susam

Yapılışı

Hamur Hazırlığı:

Kahvenizin yanına eşlik edecek Nefis Berliner tarifi Kahvenizin yanına eşlik edecek Nefis Berliner tarifi

Süt, sıvı yağ ve yumurtayı derin bir yoğurma kabına alın. Ardından oda sıcaklığında yumuşayan tereyağını ekleyin ve iyice karıştırın.
Unu eleyin ve elenmiş unun yarısını kaba ekleyin. Ardından tuz ve kabartma tozunu ekleyin. Tahta kaşık veya spatula yardımıyla güzelce karıştırın.
Hamurun ele yapışmayan bir kıvama gelmesi gerekir. Harcı karıştırın ve ele yapışmayan hamur elde edene kadar kalan unu yavaş yavaş ekleyin.

Hamurun Şekillendirilmesi:

Hamur ele yapışmayan kıvama geldikten sonra, hamuru 4 eşit parçaya ayırın. Her parçayı 3 parçaya bölün. Toplamda 12 adet hamur elde etmiş olacaksınız.
Hamurları eşit şekilde bölüp elinizle yuvarlak şekil verin. Yuvarlak hamurların içerisine 1 tatlı kaşığı ufalanmış beyaz peynir veya lor peyniri koyun. Dilerseniz kıyılmış maydanozu da peynirin içine ekleyebilirsiniz.
Peyniri koyduktan sonra hamuru sağ ve sol tarafından tutup orta yerde birleştirin ve hamurun güzelce kapandığından emin olun.

Poğaçaların Hazırlanması:

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin veya tepsiyi güzelce yağlayın.
Hamurların birleştirdiğiniz kısmı alt tarafta kalacak şekilde tepsiye dizin.
Yumurta sarısını fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün. Susam ve çörek otunu karıştırıp poğaçaların üzerine serpiştirin. Dilerseniz susam ve çörek otunu ayrı ayrı da serpebilirsiniz.

Pişirme:

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika poğaçaları pişirin.
Pişen poğaçaları fırından çıkararak 10 dakika dinlendirin.

Servis:Mayasız poğaçalarınızı dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Soğuyan poğaçaları buzlukta saklayarak muhafaza edebilirsiniz.

Bu kolay ve lezzetli mayasız poğaça tarifiyle, evinizde fırın lezzetinde nefis poğaçalar yapabilirsiniz. Pratik adımlar ve profesyonel püf noktaları sayesinde, herkes bu tarifi rahatlıkla uygulayabilir. Poğaçalarınızın her ısırıkta mis gibi tereyağı ve peynirin harika uyumunu hissedeceksiniz. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı. Afiyet olsun!