Kömbe, sadece Antakya ile sınırlı kalmayan, Türkiye'nin dört bir yanında sevilen bir tatlıdır. Bu pratik tarifi kullanarak, kısa sürede lezzetli kömbeler yapabilir ve sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Antakya'nın ünlü lezzeti kömbe, kahvaltıdan çay sohbetlerine kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir. Bu kolay tarif ile kömbeyi evinizde deneyimleyebilir, geleneksel tatları sofranıza taşıyabilirsiniz.

Türk mutfağının pratik lezzetlerinden kömbe, herkesin damak zevkine hitap eder. Bu tarif ile kömbe yapımını kolayca öğrenebilir, geleneksel lezzetleri modern sunumlarla misafirlerinize sunabilirsiniz.

MALZEMELER

Hamur malzemeleri:

125 gram tereyağı
Yarım bardak sıvı yağ
Yarım bardak süt
1 tatlı kaşığı özel kömbe baharatı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 bardak un
1 kase susam

TARİF

17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi? 17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi?

Tereyağını eritin.
Bir kasede susam hariç tüm malzemeleri karıştırın ve yoğurun.
Hamurdan ceviz boyutlarında parçalar alın ve susama batırarak fırın tepsisine dizin.
Sıcak fırında 180 derecede altı üstü pişene dek tutun.