Dondurmalı irmik helvası, özellikle ani misafirleriniz için hızlıca hazırlayabileceğiniz mükemmel bir seçenektir. Sadece 15 dakikada hazırlayıp sunabileceğiniz bu tatlı, herkesin beğenisini toplayacak.

Çay ve kahve yanında sunabileceğiniz dondurmalı irmik helvası, yapımı son derece kolay olan ve kısa sürede hazırlanıp servis edilebilen bir tariftir. Bu lezzetli tatlıyı denemek için daha fazla beklemeyin.

Dondurmalı irmik helvası, çay saatlerinizde ya da kahve sohbetlerinizde sunabileceğiniz lezzetli ve pratik bir seçenektir. Bu basit tarifle, hızlıca hazırlayıp tüm misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

DONDURMALI İRMİK HELVASI TARİFİ

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

MALZEMELER

500 gram irmik
250 gram tereyağı
Antep fıstığı içi
Dondurma

Şerbeti için;

2 su bardağı şeker
2 bardak süt
Bir bardak su

TARİF

İlk olarak şerbeti yapmaya başlayacağız.
Sütü şekeri ve suyu ocağa alın.
Şeker eriyene kadar orta ateşte sürekli karıştırın.
Şeker eriyince tencereyi ocaktan alabilirsiniz.
Teflon tavada tereyağını eritin.
Yağ eridikten sonra içine irmiği alın ve tahta kaşık yardımıyla kavurun.
İrmiğin rengi koyulaşana kadar kaşıkla sık sık çevirme işlemine devam edin.
İrmiğin rengi tamamen sütlü kahveye döndükten sonra içine şerbeti ekleyin.
Tavanın ağzını kapatın.
5 dakika sonra irmiği karıştırın.
Tatlı koyulaşınca ocağın altını kapatın.
Tencerenin kapağını açmayın ve tatlıyı demlenmeye bırakın.
Helva ılıdıktan sonra bir kaseye streç film serin.
Tabanına ve kenarlarına irmik helvasından döşeyin.
Ortasına helva ve Antep fıstığı koyun, ters çevirin.