Anne poğaçaları, evde kolayca yapabileceğiniz ve herkesin bayılacağı bir atıştırmalık. Tüm püf noktalarıyla birlikte anne poğaça yapımı!

Mis gibi anne poğaçaları ile çay saatlerinizi şenlendirin. İşte adım adım anne poğaça tarifi ve tüm sırları.

Kahvenizin yanına eşlik edecek Nefis Berliner tarifi Kahvenizin yanına eşlik edecek Nefis Berliner tarifi

Çıtır çıtır anne poğaçalar, çay saatlerinin vazgeçilmezi olmaya aday. Yumuşacık dokusu ve lezzetiyle unutulmaz poğaçalar yapın.

Malzemeler:

125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
3-3.5 su bardağı un (azar azar ekleyin)
200 gram beyaz peynir veya lor peyniri (isteğe bağlı)
1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)

Tarifi:

Bir karıştırma kabında oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı (birinin sarısını ayırarak) iyice karıştırın.
 Kabartma tozunu ve tuzu ekleyin. Unu azar azar ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Beyaz peyniri veya lor peynirini ince kıyılmış maydanoz ile karıştırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde açın. İçine hazırladığınız peynirli harçtan koyun ve kapatın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Ayırdığınız yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında, poğaçaların üzeri altın sarısı olana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Fırından çıkan poğaçaları ılık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Anne poğaçalarınızı yanında taze demlenmiş çay ve mevsim yeşillikleri ile servis yaparak sofranızı zenginleştirebilirsiniz.

Bu anne poğaça tarifi ile çay saatleriniz daha keyifli ve lezzetli geçecek. Kolayca hazırlayabileceğiniz ve her damağa hitap eden bu poğaçalar, misafirleriniz ve aileniz tarafından çok beğenilecek. Hemen bu tarifi deneyin, çay saatlerinize lezzet katın. Afiyet olsun!