Geleneksel Türk mutfağının en özel lezzetlerinden biri olan el açması kol böreği, artık evlerinizde. Bu adım adım tarif ile, kahvaltı veya çay saatleriniz için enfes börekler hazırlayabilirsiniz. İç harcıyla damak çatlatan, dışıyla göz kamaştıran bu börekleri yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Evde kol böreği yapmak hiç bu kadar lezzetli ve pratik olmamıştı. Bu basit tarifle, adeta bir usta aşçı gibi kendi böreklerinizi yapabilirsiniz. Her bir ısırıkta ev yapımı sıcaklığını ve geleneksel lezzetleri hissedin. Hazır mısınız?

Kol böreği, kahvaltı sofralarının ve öğle aralarının en sevilen lezzetlerinden biridir. Bu el açması kol böreği tarifi ile sofralarınızı şenlendirecek, mis gibi kokan börekleri çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. İşte sırlarıyla dolu bu mükemmel tarif!

Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi

Kol Böreği Tarifi

Malzemeler

Hamuru için;

10 su bardağı un
3.5 su bardağı su
2.5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru maya

İç harcı için;

Yarım kilo ıspanak
2 adet soğan
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber

Üzeri için;

2 yumurta sarısı

Kol Böreği Tarifi

Öncelikle yoğurma kabına un, tuz, maya eklenir unun ortası havuz gibi açılarak su yavaş yavaş eklenerek hamur kulak memesi kıvamında yorulur.
11 adet bezeye ayrılır. Her beze yemek tabağı büyüklüğünde açılarak araları yağlanır ve üst üste konur.
Bu şekilde 20-25 dk dinlendirilir.
Daha sonra ıspanaklar küçük küçük doğranır üzerine soğan (çiğ) sıvı yağ ve baharatlar eklenerek iç harcı harmanlanır.
Bekleyen yağlı hamur kenarlarından çekiştirilerek incecik açılır.
Kenarına iç harcı konularak kıvrım şeklinde sarılır.
Daha sonra yağlanmış tepsiye dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür.
200′ derecede alt ve üstü kızarana kadar pişirilir.Sıcak olarak servis yapılır.

Bu el açması kol böreği tarifi ile kahvaltı sofralarınızda ve özel günlerinizde ağızları tatlandıracak lezzetler sunabilirsiniz. Pratik ve doyurucu olan bu börekler, ev yapımı olmanın verdiği o özel duyguyu hissettirecek. Şimdi mutfakta sihir yapma zamanı, bu tarifi deneyin ve lezzetli anları sevdiklerinizle paylaşın. Her lokmada sizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek bu böreklerle, sofralarınız şenlenecek, herkes bu lezzeti konuşacak.