Evde yapabileceğiniz en kolay ve lezzetli kurabiye tariflerinden biri olan Yoğurtlu Anne Kurabiyesi, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday. Bu basit ve etkili tarif ile çayınızın yanında sunabileceğiniz mükemmel lezzetler yaratabilirsiniz.

Yoğurtlu kurabiye, mutfakta çocukluk günlerinize dönmenizi sağlayacak. Bu eşsiz tarifle, evinizin mis gibi kokmasını sağlayacak, ağzınızda dağılan kıyır kıyır lezzetlerle kendinizi şımartacaksınız.

Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi

Kurabiye yapmanın bu kadar eğlenceli ve lezzetli olduğunu biliyor muydunuz? Yoğurtlu Anne Kurabiyesi tarifi ile mutfakta geçireceğiniz vakitleri daha keyifli hale getirebilir, sevdiklerinizle paylaşacağınız özel anları daha da tatlandırabilirsiniz. Her bir malzeme, size ve sevdiklerinize mükemmel lezzetler sunmak için bir araya geliyor. Bu tarifi deneyin, farkı hissedin!

YOĞURTLU KURABİYE

1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
6 – 6,5 su bardağı un
İsteğe bağlı kuru üzüm

Üzerine:

Toz şeker

Yoğurtlu Anne Kurabiyesi Tarifi ve Yapılışı:

Un ve kuru üzüm hariç tüm malzemeleri harmanlayın. Yavaş yavaş un ilavesiyle yumuşak ele yapışan bir hamur elde ediln. Kuru üzüm koyacaksanız ekleyip yoğurun. Ardından avuç içinizi yağlayarak hamurdan iri parçalar koparın. Yuvarlak şekil verin ve üzerini toz şekere batırın. Yağlı kağıt serilmiş yada yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Afiyet olsun