Patlıcanın börekteki harika hali! Hazır yufka ile yapabileceğiniz, herkesin bayılacağı patlıcanlı börek tarifi için okumaya devam edin.

Hazır yufkadan patlıcanlı börek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Bu çıtır çıtır ve lezzetli tarifi hemen denemek isteyeceksiniz.

Patlıcanlı börek, hem pratik hem de lezzet dolu bir tarif. Hazır yufka ile yapımı çok kolay olan bu böreği hemen deneyin.

PATLICANLI BÖREK TARİFİ

MALZEMELER

1 kilo yufka (6 adet)
2 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 fincan sıvı yağ
1 çay bardağı su
İç harcı
1 kilo doğranmış patlıcan
1 adet kuru soğan
8-10 adet doğranmış biber
4 adet doğranmış domates
4 diş doğranmış sarımsak
Sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Osmanlı mutfağının eşsiz tatlısı: Şerbetini tam çeken Şekerpare tarifi Osmanlı mutfağının eşsiz tatlısı: Şerbetini tam çeken Şekerpare tarifi

HAZIRLANIŞI
Öncelikle patlıcanları ve tüm sebzeleri bir tavada kavurun. Üzerine baharatları da ekleyin.
Yufkayı ıslatmak üzere de tüm malzemeleri bir kapta birleştirip çırpın.
Yufkayı tezgaha serin ve karışımın bir kısmını yufkaya döküp ıslatın.
Üzerine diğer kat yufkayı da serin ve bu katı ıslatmayın.
Sonrasında yufkayı 8 eşit parçaya bölün. Her parçanın geniş kısmına patlıcanlı içten koyup rulo şeklinde yufkaları sarın ve fırın tepsisine yerleştirin.
Yufkaların üstüne de kalan karışımdan sürün ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Bu pratik ve lezzetli patlıcanlı börek tarifiyle, misafirlerinizi ve ailenizi şaşırtın. Hazır yufka kullanarak hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem zaman kazandırır hem de sofralarınıza çıtır bir lezzet katar. Patlıcanın bu eşsiz kullanımı, herkesin favorisi olacak. Şimdi mutfağa girip bu harika tarifi denemenin zamanı!

Editör: Haber Merkezi