Çalışıyor ve işten geç çıkıyorsanız, eve geldiğinizde pek zamanınız yoksa ya da aniden gelen misafirler için kısa sürede bir şeyler hazırlamak istiyorsanız bu yemek tam size göre.

Yemek yapmak için çok zamanı olmayanlar için kısa sürede yapabilecekleri proteini bol, kokusu mis mantar kavurma. Bakmayın adının yalnızca mantar kavurma olduğuna, içinde yalnızca mantar ve soğan yok, tazecik biberler de var. Proteini bol, kokusu mis bu lezzeti hazırlamak da pek kolay üstelik.

Mantar Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

Trileçe yapmanın en pratik ve lezzetli yolu: Karamelli tarif Trileçe yapmanın en pratik ve lezzetli yolu: Karamelli tarif

500 gram kültür mantarı, 3 yemek kaşığı, 1 adet kuru soğan, 1 d iş sarımsak, 1 adet kırmızı kapya biber, 2 adet yeşil biber, 1,5 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik ve zeytinyağı

Soğan ve sarımsakları doğradıktan sonra zeytinyağında kavurun. Ardından biberleri halka halka doğrayın ve ekleyerek pişirmeye devam edin. Biberleri soğan ve sarımsakla birlikte bir süre pişirdikten sonra temizlenm iş mantarları dilimleyin ve ekleyin.

Baharatlarını da ekleyip mantarın suyunu bırakmaması için orta ateşte pişirin. Bir süre orta ateşte pişirdiğiniz mantar kavurmanız kısa sürede hazır.

Püf Noktası

Mantarlar pişirme aşamasında sularını bırakacaktır. Yemeğinizi tercih ettiğiniz farklı bir mantar çeşidiyle de hazırlayabilirsiniz.

Tavuklu da yapabilirsiniz!

Tavuklu mantar kavurma yapmak için tavukları ayrı bir tavada soteledikten sonra mantar kavurmaya ekleyebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi