Mercimek köftesi, hem sağlıklı hem de lezzetli oluşuyla sofraların vazgeçilmezidir. Annenizin tarifi kadar lezzetli, misafirlerinizi şaşırtacak bir mercimek köftesi yapmaya ne dersiniz? İşte kolay ve pratik tarifimiz...

Altın günlerinizde, pikniklerinizde ya da sıradan bir akşam yemeğinde, mercimek köftesi her zaman kurtarıcınızdır. Peki, bu klasik lezzeti evinizde kolayca nasıl yapabilirsiniz? İpuçlarıyla dolu tarifimizle tanışın.

Mercimek köftesi yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sağlıklı ve doyurucu bir alternatif arayanlar için adım adım mercimek köftesi tarifimizle, mükemmel lezzetleri kolayca sofranıza getirin. Hazırsanız başlayalım...

Mercimek Köftesi Malzemeleri

1,5 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince bulgur
3 su bardağı sıcak su
2 tane kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
5 adet taze soğan
½ demet maydanoz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı tuz
Sunum için marul veya kıvırcık kullanabilirsiniz.

Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır?

Mercimek köftesi yapımı için kırmızı mercimeği bol suda yıkayalım. Ardından sıcak suda kırmızı mercimeklerimizi kaynatalım.
Kırmızı mercimekler suyunu çekmeye başlayınca içerisine 1,5 su bardağı ince bulgur ekleyelim. Mercimeği ocaktan alalım.
Bulgurların şişmesi için tencerenin kapağını kapatalım. Yaklaşık 15-20 dakika dinlenmesini sağlayalım.
Bir tava alalım ve içerisine zeytinyağı koyalım.
2 tane kuru soğanı yemeklik doğrayalım ardından tavaya ilave edelim. Ocağın altını açalım ve soğanları 5-6 dakika kadar kavuralım.
Kavrulmaya başlayan soğanların üzerine biber salçası ve domates salçasını ilave edelim. Ardından tuz, kimyon, karabiber ve pul biberi ekleyelim.
Soğanlı karışımımızı 3-5 dakika daha kavuralım ve ocaktan alalım.
Dinlendirdiğimiz bulgur ve mercimek harcını soğanlı salça karışımına ekleyelim.
Maydanozu ince ince kıyalım.
Taze soğanı ince ince doğrayalım.
Doğradığımız tüm yeşillikleri harcımıza ilave edelim.
Tüm malzemeleri yoğurmaya başlayalım.
Harcın içerisindeki malzemeler özdeşleşene kadar güzelce elimizle yoğuralım.
Yoğurma işlemi bittikten sonra hazırladığımız harçtan ceviz büyüklüğünde alalım. Avuç içimizle sıkarak şekil verelim.
Tüm mercimek köftesi harcı bitene kadar elimizle şekil verelim. Arada avuç içinizi ıslatırsanız daha kolay şekil verebilirsiniz.
Şekil verdiğimiz köfteleri servis tabağına alalım.
Kıvırcıklarımızı yıkayalım ve servis tabağının kenarına koyalım.
Limon dilimleyip servis için hazırlayabilirsiniz.
Mercimek köfteniz hazır.

Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi

Sağlıklı, besleyici ve son derece lezzetli mercimek köftesi tarifimizle tanıştığınıza memnun olduk. Umarız bu tarif, sofralarınızı şenlendirir, misafirlerinizi mutlu eder. Hem kolay yapımı hem de doyurucu özelliğiyle mercimek köftesi, her zaman elinizin altında olacak bir lezzet. Tarifimizi denediğinizde, sonuçların sizi de şaşırtacağından eminiz. Afiyet olsun!