Ezme, lezzetiyle sofralara renk katan, misafirlerinizi mest edecek bir meze. Adım adım hazırlık aşamalarıyla, bu eşsiz lezzeti evinizde kolayca yapabilirsiniz.

Her yemeğin yanına mükemmel bir eşlikçi olan ezme, Türk mutfağının gözde mezelerinden. Bu tarifle, ezmenin püf noktalarını öğrenerek lezzetli sonuçlar elde edin.

Misafirleriniz için unutulmaz bir tat bırakmak istiyorsanız, bu ezme tarifi tam size göre. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, sofralarınızı şenlendirecek.

Malzemeler:

2 adet domates

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

1 adet kapya biber

1 adet yeşil biber

2 diş sarımsak

1 adet soğan

1 demet maydanoz

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı sumak

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

1/2 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı:

Domates, biberler, sarımsak ve soğanı yıkayın.

Domates, biberler ve sarımsağı küçük küçük doğrayın.

Soğanı ince ince doğrayın.

Maydanozu yıkayıp, ince ince kıyın.

Domates, biber, soğan, sarımsak, maydanoz, domates salçası, biber salçası, pul biber, sumak, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın.

Zeytinyağını ekleyin ve karıştırın.

Servis edin.

Püf noktaları:

Ezme yaparken, domatesleri ve biberleri çok fazla ezmememeye dikkat edin.

Ezmeye dilerseniz 1-2 yemek kaşığı nar ekşisi ekleyebilirsiniz.

Ezmeyi servis etmeden önce buzdolabında 1-2 saat bekletin.