Antalya'nın meşhur lezzeti şakşuka, hem göze hem damağa hitap eden bir meze. Evde bu lezzeti yeniden yaratmaya ne dersiniz? İşte malzemeleri ve yapılışı ile şakşuka tarifi.

Akdeniz bölgesinin vazgeçilmez mezelerinden şakşuka, lezzetiyle olduğu kadar sağlıklı oluşuyla da dikkat çekiyor. Evde şakşuka yapmak için ihtiyacınız olan her şey burada.

Sofralarınızı renklendirecek, lezzetli ve pratik bir meze arıyorsanız, şakşuka tam size göre. Bu tarif ile şakşukayı evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz.

MALZEMELER

4 tane patlıcan
1 yemek kaşığı yağ
1 tane soğan
4 diş sarımsak
3 tane yeşil biber
3 tane domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı kaynar su
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Kızartmak için sıvı yağ

TARİF

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Patlıcanları küp küp doğrayın ve bir kabın içine alarak tuzlu suda bekletin.
Biberleri, domatesleri ve soğanları doğrayın.
15 dakika bekletilen patlıcanları kurulayın.
Tavada sıvı yağda kızartın ve kağıt havluya dizin.
Başka bir tavada sos için yağ ile soğan ve sarımsakları kavurun.
Biberleri ekleyin ve kavurun.
Üzerine baharatları ve salçayı ekleyip karıştırın.
Patlıcanları sosun üzerine koyun ve karıştırın.
Arzuya göre kıyılmış maydanoz ile servis edin.