Lezzetli ve hafif bir meze arıyorsanız, Nuranîye mezesi ideal bir seçenektir. Bu tarif, kabak ve yoğurt gibi besleyici malzemelerle dolu ve hazırlaması da oldukça basit. İşte adım adım Nuraniye mezesi yapımı!

Akdeniz mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan Nuraniye mezesi, özellikle yaz aylarında sofralarınıza tazelik ve hafiflik katar. Bu yazımızda, evde Nuranîye mezesi nasıl yapılır, detaylıca öğreneceksiniz.

Kabak ve yoğurtun lezzetli birleşimi olan Nuraniye mezesi, yaz akşamlarınızın yıldızı olmaya aday. Bu tarif, taze malzemelerle dolu ve yapımı son derece pratik. Hemen denemeye ne dersiniz?

NURANİYE MEZESİ TARİFİ

MALZEMELER

Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 demet ince kıyılmış taze soğan
4 adet orta boy rendelenmiş kabak
1 çay bardağı pirinç
2 çay bardağı su
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
2-3 diş sarımsak
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
Tuz

TARİF

Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi

Taze soğanları zeytinyağında kavurun.
Kabakları ilave edip, biraz daha kavurun.
Pirinç ve suyu ekleyin.
Suyunu tamamen çekmesine yakın, maydanoz ve dereotunu ekleyin.
Suyunu çekince, ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Ayrı bir yerde sarımsakları ezip, yoğurda karıştırın.
Kabak harcı iyice soğuyunca, sarımsaklı yoğurdu katıp karıştırın.
Üzerine yağda yakılmış kırmızı toz biberi gezdirip, servis edin.

Nuraniye mezesi, kabak ve yoğurt gibi sağlıklı malzemelerle hazırlanan lezzetli bir mezedir. Bu yazıda verdiğimiz basit ve etkili tarifle, Nuranîye mezesini kolayca hazırlayabilir ve yaz sofralarınızı renklendirebilirsiniz. Hem hafif hem de besleyici olan bu meze, tüm misafirlerinizden tam not alacak.