Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Çay saatinize eşlik edecek atom kurabiye, adını en küçük yapı taşları olan atomlardan alırken, tatlı dünyanızda büyük bir etki yaratmayı başarıyor. Bu benzersiz tarif ile çay saatlerinizi daha da özel kılın.

Atom kurabiye, hem görsel hem de lezzet olarak sizi etkileyecek. Bu eşsiz kurabiye tarifi, çayınızın yanında sunabileceğiniz enfes bir seçenek sunuyor. Şimdi bu lezzetli ve pratik tarifi keşfetme zamanı!

Çay saatleriniz için yeni bir tat arayışındaysanız, atom kurabiye tam size göre. Bu özel tarif, çayın yanında sunulduğunda herkesi memnun edecek bir lezzet vaad ediyor. Her ısırıkta tatlı bir sürprizle karşılaşacaksınız.

Malzemeler

150 gram tereyağı ya da margarin
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
3,5 – 4 su bardağı un
5 adet kuru kaysı
5 adet kuru incir
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı öğütülmüş ceviz içi

Hazırlanışı

İlk adımda kurabiye hamurunu yapmaya başlamadan önce atom kurabiyenin içinde kullanılacak olan; 5 adet kuru kaysı, 5 adet kuru incir ve 1 çay bardağı kuru üzümü güzelce yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın. Ceviz içini de öğütün. Ve bu malzemeleri bir kasede harmanlayın.

Atom kurabiye hamurunu hazırlamak için önce geniş bir kabın içerisine 150 gram tereyağını alın. Üzerine 1 adet yumurtayı kırın. Daha sonra bunların içine de 1 paket vanilyayı ve 1 su bardağı pudra şekerini eleyerek ilave edin ve bu malzemelerin tereyağı ile birlikte birbirine geçmesi için elinizle iyice yoğurun. Sonra iyice yoğurduğunuz bu malzemelerin üzerine unu ve kabartma tozunu da eleyerek azar azar ilave edin. Atom kurabiyenizin hamurunu kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.

Üçüncü adımda atom kurabiyesinin şeklini yapmak için 1 adet limon sıkacağına ve streç filme ihtiyacınız var. Limon sıkacağını ters çevirin içini fırça yardımıyla çok az yağlayın ve sıkacağın içini streç filmle kaplayın. Daha sonra, hazırlamış olduğunuz hamurdan cevizden büyük parçalar koparın ve sanki içli köfte yapar gibi kopardığınız bu parçanın içini oyun. Sonra bu hamuru streçli limon sıkacağının içine sıkacağın şeklini alması için özenli bir şekilde oturtun. Sonra da bu oyuğun içine 1 tatlı kaşığı kadar önceden yıkayıp doğradığınız iç harçtan koyun. Harçtan kalıbın içine koyarken hamurla ağzını kapatabilmesi için küçük bir boşluk bırakın. Kalan hamurla da kapatma işlemini yapın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, limon sıkacağının içindeki kurabiyeyi ağız kısmı tepsiye gelecek şekilde dikkatlice dizin. Önceden 175 derece ısıttığınız fırında yaklaşık 15 dakika atom kurabiyelerin altı pembeleşene kadar pişirin. Atom kurabiyeler piştikten sonra fırından çıkarın ve üzerine pudra şekerini eleyerek serpin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

Atom kurabiyeleri hazırladıktan sonra şeklini bozup dağılmaması için fırına vermeden önce 10 veya 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra pişirin.