Malzemeler:

2 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Rendelenmiş 1 adet limon kabuğu
Yarım adet limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un

Üzeri için:

1 yemek kaşığı pudra şekeri

Nasıl Yapılır?

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Geniş bir kase içerisinde yumurta ve pudra şekerini iyice çırpın.
Sıvı yağı, limon suyunu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamur, yumuşak ve işlenebilir bir kıvam almalıdır.
Hazırladığınız hamuru streç film ile örtün ve yaklaşık 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kurabiyeler hafif altın rengini alana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğutun ve üzerine pudra şekeri serperek servis edin.
Margarinsiz limonlu kurabiyelerinizi hazırlamak bu kadar kolay! Hem sağlıklı hem de ağızda dağılan bu enfes kurabiyeleri deneyin, tadını çıkarın. Afiyet olsun!