Malzeme Listesi

Börek Hamuru İçin:

1,5 su bardağı oda sıcaklığında su
1 adet oda sıcaklığında yumurta
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz

MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır? MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

Börek Hamurlarına Sürmek İçin:

3 yemek kaşığı (150 gram) oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarin

Börek İç Harcı İçin:

100 gram ufalanmış böreklik beyaz peynir

Böreklerin Üzeri İçin:

1 adet yumurtanın çırpılmış sarısı

Tarif:

Oda sıcaklığında su, yumurta, un ve tuzu bir kapta iyice karıştırarak börek hamurunuzu hazırlayın.
Hamurunuzdan parçalar kopararak istediğiniz büyüklükte yuvarlaklar açın ve her birinin üzerine yumuşamış tereyağı sürün.
İç harcı olarak ufalanmış peyniri börek hamurlarınıza eşit miktarda dağıtın ve yuvarlayarak kapatın.
Böreklerin kapatıldığı yerler aşağıya gelecek şekilde pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
Böreklerin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve jilet ya da keskin bir bıçakla hafif çizikler atın.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında böreklerinizi altın sarısı rengini alana kadar pişirin.
Bu pratik ve lezzetli mayasız börek tarifi ile evinizde çıtır çıtır börekler yapabilirsiniz. Az malzemeyle ekonomik ve lezzetli bir börek hazırlamanın tadını çıkarın. Afiyet olsun!