Şekerpare, irmik ve pudra şekeri ile zenginleştirilmiş, yumuşacık bir hamur işi üzerine dökülen şerbet ile tamamlanır. Bu yazımızda sizlere adım adım şekerpare yapımını anlatacağız.

Misafirlerinizi etkilemek için enfes bir şekerpare yapmaya ne dersiniz? Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, tatlı krizlerinizin de kurtarıcısı olacak.

Şerbetli tatlı denildiğinde akla ilk gelenlerden olan şekerpare, asırlardır Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Bu kapsamlı rehberle, şekerpareyi adım adım nasıl yapabileceğinizi öğreneceksiniz.

MALZEMELER

Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak

4 bardak un
5 yemek kaşığı irmik
180 gram tereyağı
2 yumurta
1 bardak pudra şekeri
1 paket kabartma tozu

Şerbetini hazırlamak için:

3,5 bardak şeker
3,5 bardak su
Birkaç damla limon
Üzerine sürmek için
1 yumurtanın sarısı

TARİF

Hamuru hazırlamak için malzemeleri bir kapta karıştırın ve yoğurun.
Şerbet malzemelerini bir tencerede kaynatın ve soğumaya bırakın.
Hamurdan küçük parçalar kopartıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve çatalla çizik atın.
180 derecede 20 dakika pişirin.
Soğuk şerbeti sıcak tatlılara dökün.