Evinizde mis gibi irmik helvası yapmaya ne dersiniz? İşte adım adım tam ölçülü irmik helvası tarifi!

Tereyağının muhteşem kokusu ve irmiğin eşsiz uyumu ile irmik helvası, her zaman favoriniz olacak. İşte pratik tarifi!

Tatlı ihtiyacınızı sağlıklı ve lezzetli bir şekilde karşılamak için ideal bir seçim: Tam ölçülü irmik helvası.

TAM ÖLÇÜLÜ İRMİK HELVASI

MALZEMELER

3 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı süt

1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un

Servisi İçin:

Bu tarif sayesinde bir daha fırına gitmeyeceksiniz! Lezzetli Kruvasan yapmanın en basit yolları Bu tarif sayesinde bir daha fırına gitmeyeceksiniz! Lezzetli Kruvasan yapmanın en basit yolları

2 tatlı kaşığı tarçın (arzuya göre)

HAZIRLANIŞI

İrmik helvası için 3 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin.

Yağ eridikten sonra 1,5 su bardağı irmiği tencereye aktarın. Üzerine 1 yemek kaşığı unu da ekleyerek kavurmaya başlayın. Kısık ateşte 20 dakika kavurun.

Şerbeti için; 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı şeker ve 1,5 su bardağı sütü küçük bir sos tenceresine alın. Karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın.

İrmik ve un iyice kavrulduktan sonra sıcak şerbet karışımını, tavaya azar azar aktarın.

Sıcak şerbetin etkisiyle fokur fokur kaynamaya başlayan irmik helvasını sürekli olarak karıştırmaya devam edin.

Helvayı kısık ateşte 8-10 dakika kadar pişirmeye devam edin. Dinlenmesi için üzerine bir kapak kapatın.

İrmik helvası hazır! Afiyet olsun!

Püf noktası

İrmik helvasına eklenen bir yemek kaşığı un, helvanın dağılmamasını sağlayacak ve tam kıvamını yakalamasına yardımcı olacak.

Tam ölçülü irmik helvası tarifiyle, evde lezzetli bir tatlı yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Bu tarif, hem pratik hem de son derece lezzetli. Aile ve arkadaşlarınızla bu güzel tatlıyı paylaşırken, mutluluk dolu anlar yaşayacağınızdan emin olabilirsiniz. Afiyet olsun!