Haşhaşlı İrmik Tatlısı, tatlı severlerin yeni favorisi olmaya aday. Bu basit ve lezzetli tarif ile tatlı ihtiyacınızı pratik bir şekilde karşılayın.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz Haşhaşlı İrmik Tatlısı ile tatlı saatlerinizi renklendirin. İşte enfes bir tatlı yapmanın tüm sırları!

Misafirlerinizin bayılacağı bir tatlı arıyorsanız, Haşhaşlı İrmik Tatlısı ideal bir seçenek. Bu lezzetli ve kolay tarifle, tatlı yapmak hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı.

5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor 5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor

Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi

Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Yarım su bardağı mavi haşhaş
1 su bardağı irmik
1/5 su bardak un

Üzeri için

1 paket krem şanti
1 su bardak süt

Şerbeti için malzemeler

2 su bardağı şeker
3 su bardağı su

Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi

Öncelikle şeker ve yumurtayı kabımıza alıp iyice çırpıyoruz yumurtalar köpürene kadar.
Ardından süt, yağ ve geriye kalan kuru malzemelerimizi ilave ediyoruz ama unu eleyerek ilave edelim ki topak topak olmasın iç harcımız.
Şerbetimizi önceden kaynatıp soğumaya bırakalım.
Kekimizi fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gittiğinde üzerine dökelim.
Şerbetini iyice çektikten sonra önceden hazırladığımız krem şantiyi üzerine yayalım.
Sonra dilimleyip üzerine istediğimiz süsü yayıp servis edelim.

Bu kolay ve lezzetli Haşhaşlı İrmik Tatlısı tarifi ile evde tatlı yapmanın keyfini çıkarın. Misafirlerinizi ve ailenizi bu geleneksel Türk tatlısıyla şımartın. Her diliminde mutluluk olan bu tatlı, sofralarınıza şıklık ve tat katacak. Malzemelerinizi hazırlayın ve bu muhteşem tarif ile tatlı yapmanın keyfini çıkarın. Afiyet olsun!