Evde hızlıca hazırlayabileceğiniz kuru üzümlü kurabiye, yumuşacık yapısı ve enfes lezzetiyle tüm aile bireylerinin beğenisini kazanacak.

Kuru üzümün tatlı lezzeti ile harmanlanan bu kurabiye tarifi, çay saatlerinizi tatlandırmak için birebirdir. Her ısırıkta kuru üzümün verdiği hafif ekşi ve tatlı lezzeti hissedeceksiniz.

Kuru üzümlü kurabiye, küçük büyük herkesin seveceği türden. Bu basit tarif ile evinizde mükemmel kurabiyeler yapabilir, sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Kuru Üzümlü Kurabiye Tarifi için Malzemeler

Lezzetiyle damakları çatlatacak: Osmanlı mutfağından Bülbül Yuvası tarifi Lezzetiyle damakları çatlatacak: Osmanlı mutfağından Bülbül Yuvası tarifi

125 gr tereyağı veya margarin
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
yarım su bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 çay bardağı kuru üzüm
1 adet yumurta sarısı (üzeri için)

Kuru Üzümlü Kurabiye Nasıl Yapılır?

Yumuşamış tereyağı veya margarini yoğurma kabına alın. Üzerine kuru üzüm hariç tüm malzemeleri ekleyin.
Unu eleyerek azar azar ilave edip, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar karıştırın.
Kuru üzümü bıçak ile biraz keserek ufaltıp hamurun içine ekleyin ve güzelce yoğurun.
Hamuru üçe bölün. Her bir hamuru elinizle yuvarlayarak uzatın ve üzerine bastırarak düzleyin.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve çatal ile çizin. Bıçak ile çapraz kesikler yapın.
Diğer hamurları da bu şekilde hazırlayıp, yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
180 derece fırında 30 dakika kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp soğuduktan sonra servis yapın.
Kurabiyeler saklama kabında uzun süre bekleyebilir. Dilerseniz buzlukta bile saklayabilirsiniz.

Kuru üzümlü kurabiye tarifi, çay saatlerinizde veya özel davetlerinizde sunabileceğiniz mükemmel bir lezzettir. Bu kolay ve pratik tarif ile her zaman lezzetli kurabiyeler yapabilir, sevdiklerinizle keyifli anlar geçirebilirsiniz. Deneyin, pişman olmayacaksınız!"

Editör: Haber Merkezi