Hem pratik hem de lezzetli bir kahvaltı alternatifi arayanlar için mükemmel bir önerimiz var: Ev yapımı acuka. Bu tarif, kahvaltı ve meze sofralarınızı zenginleştirecek.

Evinizde kısa sürede hazırlayabileceğiniz sağlıklı ve lezzetli bir tarif mi arıyorsunuz? Acuka, hem kahvaltılarda hem de mezelerde herkesin beğenisini kazanacak.

Pratik, lezzetli ve ev yapımı bir kahvaltı mezesiyle tanışmaya hazır olun. Acuka, sabahlarına renk ve lezzet katacak. İşte, adım adım acuka yapımı!

Kahvenizin yanına eşlik edecek Nefis Berliner tarifi Kahvenizin yanına eşlik edecek Nefis Berliner tarifi

Acuka Tarifi

Malzemeler
3 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı galeta unu (arzuya göre bayat ekmek içi)
6 diş sarımsak (rendelenmiş ve ezilmiş)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber

Acuka Tarifi

Bir kabın içerisine rondoda çekilmiş ya da ince kıyılmış cevizleri ekleyin. Üzerine domates ve biber salçasını ilave edin.
Ardından rendelenmiş sarımsağı ilave edin.
Zeytinyağını ekleyin.
Ardından galeta ununu ekleyin.
Üzerine baharatları ekleyip iyice karıştırın.
Kremamsı bir karışım elde edene kadar iyice karıştırın.
Kavanoza koyup üzerine biraz zeytinyağı ekleyerek buzdolabında muhafaza edebilir, dileğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Acuka tarifi, kahvaltı sofralarınıza lezzetli bir alternatif sunuyor. Sadece birkaç malzeme ile 5 dakikada hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek. Acuka, kahvaltıların yanı sıra günün her saati keyifle tüketilebilecek bir meze. Deneyin ve bu pratik lezzeti sevdiklerinizle paylaşın.