Turşu yapımı, geleneksel mutfaklarımızın vazgeçilmez ritüellerinden biridir. Domates ve acı biberin eşsiz uyumu ile hazırlanan bu turşu tarifi, kış aylarında sofralarınıza renk katacak.

Ev yapımı turşuların lezzeti bir başkadır. Özellikle domatesli acı biber turşusu, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle mükemmel bir seçenek sunuyor. Bu tarifle, turşu yapmanın püf noktalarını keşfedin.

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Domatesli Acı Biber Turşusu Tarifi

Malzemeler

4 kg domates
2 kg acı biber
1 büyük baş sarımsak
2 çorba kaşığı kaya tuzu
1 çorba kaşığı şeker
1 buçuk su bardağı sirke
1 buçuk su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon tuzu

Domatesli Acı Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Öncelikle biber ve domatesleri yıkıyoruz.
Biberleri ince ince doğruyoruz .
Domatesleri kabuklarını soymadan 4 e bölüp robottan geçiriyoruz .
Domatesleri geniş bir tencereye alıyoruz, içine zeytinyağımızı, tuzumuzu da katıp yarım saat kaynatıyoruz .
Biberleri ve sarımsakları ilave ediyoruz .
Sırasıyla sirke, şekeri de ekleyip 15 dk daha kaynatalım en son limon tuzunu ekleyip 5 dk daha kaynatalım.
Ocağı kapatıp sıcak sıcak kavanozlarımıza dolduruyoruz.
Kavanoz kapaklarımızı mutlaka sıcak suda kaynatıp öyle kapatıyoruz ,ters çevirip soğuyana kadar bekletiyoruz .
Karanlık serin bir yerde muhafaza ediyoruz afiyet olsun.