Şeker kullanmadan tatlı yapmanın sırrı: Pişmeyen Şekersiz Kurabiye tarifi Şeker kullanmadan tatlı yapmanın sırrı: Pişmeyen Şekersiz Kurabiye tarifi

Acılı ezme, meyhane sofralarının vazgeçilmezlerinden. Hem pratik hem de lezzetli bu meze, her türlü sofrayı şenlendiriyor. İşte adım adım acılı ezme yapmanın yolları.

Yoğurt ve baharatın enfes uyumuyla hazırlanan acılı ezme, akşam yemeklerinizin veya özel davetlerinizin yıldızı olmaya aday. Bu rehberle, kolayca hazırlayabileceğiniz acılı ezme tarifini keşfedin.

Acılı Ezme Tarifi

Malzemeleri:

4 adet orta boy domates
3 adet yeşil biber
6-7 dal taze soğan
15-20 dal maydanoz
4 diş sarımsak (Dişler büyükse üç diş de kullanabilirsiniz.)
1 adet limon
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
40 ml (4-5 yemek kaşığı) sızma zeytinyağı
20 ml nar ekşisi (Damak zevkinize göre miktarını değiştirebilirsiniz.)
3 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz

Acılı Ezme Yapılışı:

Domateslerin kabuklarını soyun ve içlerindeki çekirdekli kısmı çıkarın.
Domatesleri mümkün olduğunca küçük küpler halinde doğrayın.
Biberleri de ortadan ikiye yardıktan sonra çekirdeklerini çıkarın ve küçük küpler halinde doğrayın.
Bol suda yıkadığınız ve kuruttuğunuz maydanoz ve taze soğanı da mümkün olduğunca ince kıyın.
Bir kasenin içinde salçayı, zeytinyağını, nar ekşisini, pul biberi, naneyi ve damak zevkinize uygun miktarda tuzu ilave ettikten sonra tüm malzemeleri iyice karıştırın.
Tüm sebzeleri de salçalı karışıma ilave edin ve iyice harmanlayın.
Acılı ezmeniz hazır! Hemen tüketebilirsiniz, ancak yaklaşık 1-2 saat buzdolabında dinlendirdiğiniz takdirde daha yoğun bir lezzete kavuşacaktır. 

Acılı ezme, lezzeti ve pratikliğiyle sofraların olmazsa olmazı. Bu kolay tarif ile, hem zamandan tasarruf edebilir hem de tüm misafirlerinize enfes bir alternatif sunabilirsiniz. Domates ve biberin mükemmel uyumuyla hazırlanan bu meze, özellikle sıcak yaz akşamlarında serinletici bir lezzet sunuyor. Deneyin ve sofralarınızda yeni bir favoriye yer açın!

Editör: Haber Merkezi