İsmailağa Cemaati’nin önderi Mahmut Ustaosmanoğlu’nun oğlu Abdullah Ustaosmanoğlu, hayatını kaybetti. Abdullah Ustaosmanoğlu’nun hastalığı ve ölüm nedeni henüz açıklanmamış olmakla birlikte, cenaze namazının 18 Ekim Cuma günü Fatih Camii’nde kılınacağı duyuruldu.

Hemşire Mehtap S. Kimdir? Yenidoğan Çetesi Olayı Nedir? Hemşire Mehtap S. Kimdir? Yenidoğan Çetesi Olayı Nedir?

Abdullah Ustaosmanoğlu Neden Öldü?
Abdullah Ustaosmanoğlu'nun ölüm nedeni hakkında resmi bir açıklama yapılmamış olmakla birlikte, vefatının ardından İsmailağa Cemaati'nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamalarda Abdullah Ustaosmanoğlu’nun uzun süredir sağlık sorunları yaşadığına dair bilgi verilmedi. Öldüğü haberinin ardından, birçok kişi Ustaosmanoğlu’nun hastalığı olup olmadığını merak etmeye başladı. Ancak, hastalığı ile ilgili detaylar henüz açıklanmadı.

Abdullah Ustaosmanoğlu’nun Cenaze Namazı Ne Zaman?
İsmailağa Cemaati’nin sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda, Abdullah Ustaosmanoğlu Hocaefendi'nin cenazesinin 18 Ekim 2024 Cuma günü, Fatih Camii'nde Cuma namazını müteakip kılınacağı belirtilmiştir. Cemaat tarafından Abdullah Ustaosmanoğlu için başsağlığı dilekleri iletilirken, tüm sevenlerinden cenaze törenine katılmaları istenmiştir.

Abdullah Ustaosmanoğlu Kimdir?
1936 yılında Trabzon’un Of ilçesine bağlı Tavşanlı Köyü’nde doğan Abdullah Ustaosmanoğlu, ilk eğitimini köy camiinde aldı. Daha sonra, amcasının oğlu Mahmud Ustaosmanoğlu ve Hafız İsmail Özer’den hafızlık eğitimi aldı. Dini bilgisi ve irşad faaliyetleri ile cemaat içinde büyük saygı kazandı.

1957 yılında İstanbul’da Küçükköy Merkez Camii’nde fahri İmam-Hatip olarak göreve başlayan Ustaosmanoğlu, 1963 yılında Bayrampaşa Yeşil Camii’nde fahri İmam-Hatiplik görevine başladı. 1965 yılında ise Yeşil Camii'ne kadrolu İmam-Hatip olarak atandı.