Abdullah Ustaosmanoğlu Hocaefendi, 1936 yılında Trabzon’un Of ilçesine bağlı Tavşanlı Köyü'nde dünyaya gelmiştir. İslam ilimlerinde derin bilgiye sahip olan Ustaosmanoğlu, amcasının oğlu olan İsmailağa Camii’nin emekli İmam ve Hatibi Mahmud Ustaosmanoğlu ile birlikte dini eğitimini tamamlamıştır. Ayrıca Hafız İsmail Özer’den hafızlık eğitimi alarak eğitimini derinleştirmiştir.

Antalya'da tek yumrukla gelen korkunç son! Eşref Yunus Yıldırıcı öldü mü? Antalya'da tek yumrukla gelen korkunç son! Eşref Yunus Yıldırıcı öldü mü?

Eğitim ve Meslek Hayatı
Abdullah Ustaosmanoğlu’nun ilk eğitimi, doğduğu köy olan Tavşanlı Köyü Camii'nde başladı. Hafızlık eğitimi ve İslam ilimleri üzerine aldığı derslerle yetişen Ustaosmanoğlu, kısa sürede ilim dünyasında saygın bir yer edindi. 1957 yılında İstanbul’da Küçükköy Merkez Camii'nde fahri İmam-Hatip olarak göreve başladı. Bu görevi süresince, cemaat ile kurduğu yakın ilişki ve dini bilgisi ile büyük takdir topladı.

1963 yılının başlarında, Bayrampaşa Yeşil Camii'nde fahri olarak İmam-Hatiplik yapmaya başlayan Ustaosmanoğlu, 1965 yılında aynı camide kadrolu İmam-Hatip olarak atandı. İmam-Hatiplik görevi boyunca dini ilimlere olan hakimiyeti ve cemaat üzerindeki etkisiyle tanındı ve sevildi.

Abdullah Ustaosmanoğlu’nun Etkisi ve Cemaat İçindeki Yeri
Abdullah Ustaosmanoğlu, İsmailağa Cemaati’nin önde gelen isimlerinden biri olarak kabul edilir. Mahmud Ustaosmanoğlu’nun izinden giderek, ilim ve irfan yolunda sayısız talebe yetiştirmiş, dini konularda halkı aydınlatma görevini büyük bir sorumlulukla yerine getirmiştir. Uzun yıllar boyunca dini hizmetlerde bulunmuş ve bu hizmetleriyle İsmailağa Cemaati içinde saygı gören bir lider olmuştur.